Labdarúgás: Nem tűröm, ha kigúnyolnak minket - így az edző a 45-0-s zakó után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 14:37
Az U17-es bajnokság Közép-nyugati csoportjában a Tököl október végén 45–0-ra(!) kikapott a Gyirmót vendégeként, de a csapatnak nem ez volt az első súlyos veresége ebben a szezonban. A vezetőedző, Kovács László azonban úgy véli, játékosai büszkék arra, hogy versenyszerűen futballozhatnak, soha nem szeretnék idő előtt befejezni a mérkőzéseket.

A tököli fiatalok az őszi idényben mind a tíz mérkőzésüket elveszítették, egy szerzett gól mellett 212-t kaptak. Az utanpotlassport.hu a történtek ismeretében felkereste Kovács Lászlót, az együttes vezetőedzőjét, aki a csúfos kudarcok ellenére a játékosaira és az elvégzett munkára is büszke.utanpotlassport.hu a történtek ismeretében felkereste Kovács Lászlót, az együttes vezetőedzőjét, aki a csúfos kudarcok ellenére a játékosaira és az elvégzett munkára is büszke.

„Tavaly döntöttem úgy, hogy miután itt lakom, segítek a gyerekfociban, mert Tökölön eddig részben bérelték az utánpótlást. Amikor elkezdtem, négyen játszottak ebben a korosztályban. Büszke vagyok rá, hogy mostanra sikerült úgy összeverbuválni a gyerekeket, hogy egy kivételével mindegyik meccsre teljes csapattal tudtunk kiállni. Ettől függetlenül nem tudjuk felvenni a versenyt a Szigetszentmiklóssal, mert egyszerűen elszívja előlünk a fiatalokat. Én inkább csak embereket nevelek, nem labdarúgókat. Az idén mindegyik vereségünk hatalmas zakó volt, de a fiúk továbbra is járnak heti négyszer edzésre, mert imádják a focit. Persze, velük nem lehet megcsinálni azokat a szakmai gyakorlatokat, amelyekkel erre a szintre felkészülhetnének. Olyan dolgokat kell megtanítanom nekik, amit már U7-ben kellett volna. Ráadásul a nagy részük még csak tizenöt éves. Mindezek miatt számítani lehetett hasonló vereségre a négynapos hétvégén – amikor mindenki ide-oda utazgatott a családdal –, annak a Gyirmótnak a vendégeként, amely a győri akadémiából táplálkozik, és hat füves pályával rendelkezik. A mi gyerekeink nem ügyetlenek, csak képzetlenek, úgyhogy egyáltalán nem reális ez a bajnokság” – mondta Kovács László, akitől megkérdezték, milyen érzés a kispadon az egymást követő súlyos vereségeket.

„ELLENFELÜNK NEM FOGOTT KI JÓ NAPOT”
„Ellenfelünk nem fogott ki jó napot, így rekordkülönbségű győzelmet arattunk.Sok sikert és kitartást kívánunk a nagyon szimpatikus tököli fiúknak” – nyilatkozta kellő empátiával és sportszerűen a mérkőzés után a gyirmóti vezetőedző, Nagy László.

„Nem így kell nézni! Ez kizárólag a gyerekekről szól. Arról, hogy akik az utcán csellengnek, azokat tisztességre és becsületre tanítsam, ne a tököli börtönben végezzék. Nézze csak meg: ekkora hátrányban is egyetlen lap nélkül hoztuk le a meccset. A félidőben megkérdeztem a játékosaimat, hogy abbahagyjuk-e. Bár a szabály nem engedi, meg lehetett volna oldani pár »sérült« játékossal… Volt már olyan, amikor ezt a trükköt alkalmazva lehívtam őket, de csak azért, mert gúnyoltak minket, azt pedig nem tűröm! Kiröhögték a fiaimat a sokkal jobb körülményekből érkező játékosok, így hát úgy döntöttem: ha gúnyolódsz rajtunk, akkor ne itt legyél gólkirály. Ez volt az egyetlen, hogy én hívtam le a gyerekeket, egyébként mindig rájuk bízom a dolgot. Ők viszont rendszerint szeretnék folytatni, mert büszkék” – tette hozzá a tréner.

A szakemberrel készített teljes interjút elolvashatja az utanpotlassport.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik