Labdarúgás: „Néhány elnökkel asztalra tett lábbal tárgyalt” – a magyar játékosügynök Raioláról

N. ZS., CS. B.N. ZS., CS. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.05. 09:57
null
„Mino Raiola a maga területén zseni volt” (Fotó: AFP)
Korábban téves hírek is felröppentek, de múlt hét szombaton Mino Raiola családja bejelentette, hogy elhunyt a játékosügynök. Georgi Attila, a holland Sports Entertainment Group játékosügynöke a Nemzeti Sportnak beszélt a holland-olasz üzletemberről. 

 

„Noha konkurenciának számított, mindenki elismerte, mert Mino Raiola a maga területén zseni volt. A szakmánkban az ügyfelek elégedettsége méri, hogy egy ügynök jó-e vagy sem, márpedig ő csak a futballistáinak az érdekeit nézte, ezért is kedvelték annyira. Van, aki nem konfrontálódik a klubokkal, ő viszont abban hitt, hogy az általa képviselt játékosok minősége alapján nem kell jóban lennie senkivel” – mondta Georgi Attila.

Georgi Attila
Georgi Attila

A Nagy Dominikot is képviselő magyar játékosügynök Raiola személyiségéről, tárgyalási technikájáról is mesélt

„Legendák keringtek arról, időnként milyen arrogáns, pofátlan stílusban kommunikált. Amikor Erling Haalandról tárgyalt, neves klubok elöljáróinak mondta, öt percük van, hogy beszélgessenek, de megesett, hogy egy topcsapattal tárgyalva hátradőlt a székben, feltette a lábát az asztalra, úgy beszélgetett az elnökkel. Az imidzse, miszerint nem érdekli, hogy a Heerenveen- vagy a Barca-elnökkel egyeztet-e, mindvégig megmaradt. Magyarországon két perc alatt záródnának be az ajtók egy ilyen stílust képviselő ügynök előtt, hacsak nem hoz zseniális játékosokat – de ebben sem vagyok biztos.”

Georgi azt is elmondta, találkozásukkor Puskás Ferencről is szót ejtettek Raiolával.


„Határozott ember volt, mégsem mondanám nagyképűnek. Néha keresztezték egymást az útjaink, egy meccsen találkoztam vele először, egy barátom mutatott be neki. Fura megjelenése volt, olyan pólót viselt, amilyenben legfeljebb füvet nyírni szoktak. Amikor kiderült, hogy magyar vagyok, rögvest Puskás Ferencet említette, s megjegyezte, ha egy korban élnek, szívesen dolgozott volna vele. Zlatan Ibrahimovic neve hozta magával sikert és a többi sztárt, majd miután elindult fölfelé a ranglétrán, fizetett a futballistáknak, hogy az ügynökük lehessen: visszaforgatta a pénzét, Erling Haaland, Denzel Dumfries vagy Matthijs de Ligt is ily módon lett a játékosa.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik