Mbappé nyolc másodperc után már bevette a Lille kapuját (Foró: AFP)

 

Ilyen gyorsan korábban még egyiküknek sem sikerült a gólszerzés, ráadásul a Paris Saint-Germaint erősítő világbajnok Kylian Mbappé végül három találattal vette ki részét a Lille felett aratott 7–1-es idegenbeli diadalból, míg az FC Barcelona lengyel támadója második spanyol bajnokiján duplával kezdte meg a góltermelést új együttesében, amely vendégként verte 4–1-re a Real Sociedad alakulatát.

Robert Lewandowski egyszersmind azért is emlékezetes vasárnapot tudhat maga mögött, mert aznap ünnepelte 34. születésnapját. A lengyel válogatott támadó korábbi egyéni gyorsasági gólrekordját 2016 óta tartotta: az az évi Európa-bajnokságon Portugália nemzeti együttese ellen 1 perc 40 másodperc elteltével szerzett gólt – írta hétfői értékelésében a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Lewandowskinak 44 másodperc kellett a gólhoz (Fotó: AFP)

Mbappé csúcsára kitérve az IFFHS kiemelte: a franciák sztárjátékosának egészen pontosan 8.3 másodpercre volt szüksége, hogy a kapuba találjon. Ez nem pusztán egyéni rekordot jelent, hanem egyben a második leggyorsabb gólt is a francia bajnokság históriájában. Nálánál is hamarabb Michel Rio volt eredményes, aki a Caen futballistájaként 7,9 másodperc elteltével szerzett gólt a Cannes ellen 1992. február 15-én.

A 23 éves Mbappénak a vasárnapi volt a negyedik mesterhármasa ebben a naptári évben.

(MTI)