Labdarúgás: ismét argentin szövetségi kapitánya van Chilének

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 14:24
Az argentin Juan Antonio Pizzi váltja honfitársát, Jorge Sampaolit a chilei labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

Pizzi megbízatása a 2018-as oroszországi világbajnokságig szól – jelentette be szombaton a chilei sportági szövetség (ANFP). Az új szakvezető, aki legutóbb a mexikói León együttesét irányította, a jövő héten írja alá szerződését az ANFP vezetésével. a mexikói León együttesét irányította, a jövő héten írja alá szerződését az ANFP vezetésével.

Pizzi, aki kiváló labdarúgó volt, dolgozott már Chilében, 2009-ben a Santiago Morning edzője volt, majd az Universidad Católicát irányította, amellyel bajnokságot nyert. Trénerként Argentinában is foglalkoztatták, 2014-ben pedig Spanyolországban, a Valencia együttesének kispadján ült.

Kapitányi elődje, Sampaoli január 19-én közös megegyezéssel bontott szerződést a Chilei Labdarúgó-szövetséggel.

Szerződése 2018-ig szólt, de ő maga kezdeményezte annak felbontását, mert anyagi jellegű vitái támadtak az ANFP vezetőivel.

Sampaoli vezetésével a chilei válogatott története legnagyobb sikerét érte el, amikor – a döntőben Argentínát tizenegyesekkel legyőzve – tavaly megnyerte a dél-amerikai kontinenstornát, a Copa Américát. Ennek is köszönhette, hogy a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS összesítésében ő lett a legjobb szövetségi kapitány, a FIFA-Aranylabda szavazáson pedig a legjobb három közé került a trénerek kategóriájában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik