Pontot tett edzői karrierje végére Huub Stevens (Fotó: Getty Images)

„Idén leszek hetvenéves, az edzői pályafutásomnak biztosan vége” – nyilatkozott Huub Stevens az Express című német napilap pénteki számában. Hozzátette: a közelmúltban megkereste őt ajánlatával egy holland klub, de már nem áll szándékában kockára tenni az egészségét.
   
„A testem már egyértelmű figyelmeztető jeleket küldött. Miután hirtelen mellkasi fájdalmat éreztem, kórházba szállítottak, ahol szívburokgyulladást állapítottak meg”
– mondta Stevens. Kiemelte: ez sárga lapos figyelmeztetés volt a számára, egyértelmű jele annak, hogy a jövőben még jobban kell vigyáznia magára.

A szakember kizárta, hogy akár más jellegű szakmai munkát vállaljon a labdarúgásban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: bárki kikérheti ugyan a véleményét, de ennél többet már ne várjanak tőle.   

A játékosként 18-szoros holland válogatott Stevens 16 évig volt profi futballista, a Fortuna Sittard, majd a PSV alkalmazásában. Edzőként utóbbi klubban kezdett el tevékenykedni, 1986-ban korosztályos szinten. Később vezetőedzőként is irányíthatta az eindhovenieket, valamint hazájában még a Roda kispadján ült. Külföldön megfordult Görögországban (PAOK) és Ausztriában (Salzburg), a leghosszabb ideig azonban Németországban dolgozott, ahol a legnagyobb sikereit is elérte.

Irányította a Hertha BSC, az 1. FC Köln, a Hamburg, a VfB Stuttgart és a Hoffenheim gárdáját, valamint négy különböző időszakban állt a Schalke szolgálatában. Legutóbb 2020 decemberében már átmeneti megbízással két meccs erejéig. Sikerei közül kiemelkedik 1997-ben az UEFA-kupa elhódítása a Schalkéval.