Labdarúgás: Gulácsiéké a 2. legfiatalabb csapat, a Milan a 6.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.20. 20:44
null
Gulácsi Péter RB Leipzigje a második legfiatalabb csapat az európai topligákon belül (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legújabb kutatása ezúttal az átlagéletkoruk alapján rangsorolta a labdarúgócsapatokat. Az első helyen egy ukrán együttes van, és a listából kiderül az is, hogy az európai topligákban a Gulácsi Péter nevével fémjelzett RB Leipzig a második legfiatalabb gárda.

 

A listához fontos hozzátenni, hogy a CIES a 2017–2018-as idényben az eddigi mérkőzések, valamint a futballisták játékpercei alapján súlyozta az átlagéletkort az egyes csapatoknál. A besorolás a száz „legfiatalabb” klubot mutatja, a topligákban szereplőket zölddel kiemeli.

Ha nem a legerősebb bajnokságokat nézzük, akkor az első helyen Erik van der Meer, a Budapest Honvéd jelenlegi trénerének korábbi együttese, az ukrán Sztal Kamjanszke áll 21.67 éves átlagéletkorral, míg a 22. helyen a Marco Rossi irányította dunaszerdahelyi FK DAC 1904 (24.03).

A tanulmány szerint a legfiatalabb topligás egyesület a francia Lille, melynek átlagéletkora 22.88 év, míg a már említett második helyen Gulácsi Péter RB Leipzigje áll a maga 23.37 évével.

A harmadik és a negyedik szintén Franciaországot képviseli, a Rennes (24.31 év) és a Toulouse (24.59 év), igaz, utóbbi mellett holtversenyben ott van a Bayer Leverkusen is.

A németeket az olasz Milan követi, amely igen aktív átigazolási szezont zárt, miután a nyáron 11 új játékost szerződtetett, ezen érkezők legtöbbje pedig hamar a kezdőben találta magát.

NAGYOBB MÉRETÉRT, ÉS A TELJES LISTÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: football-observatory.com)
NAGYOBB MÉRETÉRT, ÉS A TELJES LISTÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: football-observatory.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik