Labdarúgás: először játszik emírségekbeli csapat Izraelben

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.31. 16:11
null
Az Egyesült Arab Emírségek és Izrael által tavaly aláírt békemegállapodást követően a két ország labdarúgó-szövetsége decemberben együttműködési szerződést írt alá Dubajban (Fotó: AFP)
Történelmi mérkőzésre kerül sor decemberben, ugyanis egyesült arab emírségekbeli labdarúgócsapat első alkalommal lép pályára Izraelben – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Az izraeli szövetség (IFA) vasárnapi közleménye szerint az ifjúsági válogatottaknak kiírt téli tornán a házigazdákon és az Emírségek korosztályos csapatán kívül Oroszország és Németország vesz részt december 12. és 17. között.

„Ez nagyszerű hír, a két szövetség közötti gyümölcsöző együttműködés eredménye. A futball csodálatos eszköz a két ország közötti kapcsolatok erősítésére” – mondta Oren Hasson, az IFA elnöke.

Az Egyesült Arab Emírségek és Izrael által tavaly aláírt békemegállapodást követően a két ország labdarúgó-szövetsége decemberben együttműködési szerződést írt alá Dubajban. Az eseményen jelen volt Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség elnöke, Rashid bin Humaid al-Nuaimi sejk, az Emírségek szövetségének (UAEFA) elnöke, valamint Oren Hasson is.

A decemberi tornán al-Nuaimi sejk lesz az Emírségek delegációjának vezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik