Labdarúgás: az oroszok elhagynák az UEFA-t, átkérnék magukat Ázsiába – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.05.04. 11:17
null
Illusztráció: AFP
Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) válaszul az újabb szankciókra, kilépne az UEFA-ból és felvetetné magát az ázsiai szövetség (AFC) tagjai közé – értesült a Sky News.

 

Zenit–Ulszan Hyundai BL-csoportmeccs? Oroszország–Kambodzsa selejtező a kontinenstornán való részvételért? Akár ezek is valóra válhatnak a közeljövőben…

Az Európai Labdarúgó-szövetség hétfőn jelentette be, hogy válaszul Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziójára, a 2022–2023-as idényben sem indulhatnak orosz csapatok a nemzetközi sorozatokban, az UEFA emellett visszautasította a 2028-as vagy a 2032-es Eb megrendezésére irányuló orosz pályázatot.

A Sky úgy tudja, az oroszok erre válaszul elkezdik átszervezni futballéletüket. FIFA-rendezvényeken továbbra sem indulhatna a válogatott, ám más nemzetközi tornákon újra részt vehetnének orosz csapatok.

Kérdés, hogy az orosz klubcsapatok hogyan fogadják a lépést, hiszen például az ázsiai Bajnokok Ligája anyagilag jóval kevésbé vonzó, mint az európai – igaz, a jelenleginél mindenképpen több bevételt hozna az ottani szereplés.

Az sem világos, hogy a következő, 2023-as Ázsia-kupán részt vehet-e már az orosz válogatott, a torna selejtezője ugyanis már előrehaladott fázisban van. A rendező Kína mellett 12 ország már kijutott, a júniusban kezdődő harmadik körben még 11 válogatott helye kiadó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik