Labdarúgás: a világ legrosszabb pályáján rendeztek mérkőzést – kép

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.26. 17:36
null
(Fotó: Facebook/<a href="https://www.facebook.com/royalnavy" target="_blank"><strong>Royal Navy</strong></a>)
Január elején a Brit Királyi Haditengerészet egyes tagjai esővel, hóval és viharos széllel küzdöttek, amikor szembeszálltak a brit antarktiszi kutatóprogram munkatársaival az Atlanti-óceán déli részén fekvő Grytvikenben.


Az egyenetlen, mocsaras és sűrű fűcsomókkal teli pálya Dél-Georgia-szigeten található meg, amely mindössze 2476 mérföldre van a Déli-sarktól. Az interneten úgy terjedt el, mint a világ legrosszabb futballpályája – ezzel azért a megyei egyesületek biztosan tudnának vitatkozni.

Hogy miért is játszottak itt futballmérkőzést? Mielőtt a tengerészek elhagyták volna a szigetet, csapatot alkottak, s kihívták a kormány és a brit antarktiszi kutatóprogram munkatársai közül kiválasztott legjobb helyi tizenegyet.

 

Ray Houghton, a Királyi Haditengerészet vezető erőnléti edzője szervezte az eseményt.

„Fantasztikus volt, hogy lehetőséget kaptam a világ legdélibb futballpályáján játszani. Az eredmény nem számít, a lényeg az volt, hogy leszálltak az embereink a hajóról és jól érezték magukat” – mondta Houghton.

 

A tengerészek végül 2–1-re alulmaradtak. Elmondásuk szerint azért kaptak ki, mert az ellenfél jobban hozzá volt szokva a nehéz körülményekhez.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik