Labdarúgás: a svájci legfelsőbb bíróság elutasította az oroszok panaszát

Vágólapra másolva!
2023.02.24. 11:55
null
A Zenit szurkolói egy orosz bajnoki meccsen (Fotó: Getty Images)
Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFSZ) hiába fellebbezett a svájci legfelsőbb bíróságnál, a testület elutasította a panaszát, amelyet a válogatottak és a klubcsapatok nemzetközi vérkeringésből történt kirekesztése miatt nyújtott be.

 

Az ország együttesei – Oroszország ukrajnai háborúja miatt – a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) tilalmai nyomán teljesen kikerültek a világ labdarúgásának körforgásából, nem játszhatnak nemzetközi mérkőzéseket, nem indulhatnak a két szövetség égisze alatti tornákon, sorozatokban.

A svájci bíróság határozatában arra hivatkozott, hogy a februári, moszkvai beadvány megkésve érkezett be.

„A fellebbezést határidőn túl nyújtották be, ezért nem lehet elbírálni. A bíróság ennélfogva elfogadhatatlannak nyilvánította a fellebbezést” – áll a közleményben.

A FIFA és az UEFA tavaly február 28-án – négy nappal az invázió megindulása után – függesztette fel az orosz klubokat és válogatottakat, eltiltva őket a sportág nemzetközi eseményein való részvételtől. E határozatok ellen az RFSZ március 7-én fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), amely azonban a beadványt július 15-én többségi szavazattal elutasította.

A svájci szövetségi bíróság a CAS-határozatokkal szembeni fellebbezések legfelsőbb hatósága.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik