Az egyik legsikeresebb német kapus elmondása szerint megérti, min megy át Casillas, mivel ő is sok kritikát kapott nagyszerű karrierje során.

„Casillas kudarcot vallott az idei világbajnokságon, ahogyan rengeteg spanyol csapattársa is. Nem igazságos, hogy mindenki őt hibáztatja, bár a kapusok rontásait még jobban felnagyítják – mondta a Real Madrid kapusáról Kahn. – Őt kiáltották ki a fő bűnbaknak, de ez nem igaz, mert a többiek sem hozták 2010-es formájukat.”

„Meg tudom érteni, min megy keresztül, mivel ez megtörtént velem is. Ijesztő feladat visszaszerezni a motivációdat, amikor már megnyertél mindent, majd jött egy visszaesés. Ennek leküzdése fizikailag és mentálisan is nagyon nagy kihívás, de a játékos kora és tapasztalata segítségére lesz benne. Valójában pont ezt teszi, miután még mindig ő a Real és a spanyol válogatott első számú kapusa.”

A 45 éves Kahn kitért az Aranylabdára is, érzése szerint itt az idő, hogy véget érjen Lionel Messi és Cristiano Ronaldo uralma.

„Az elmúlt években teniszmeccsé alakult Ronaldo és Messi között, és ideje a szavazóknak más játékosok felé is nézniük. Kapusként azt kívánom, hogy kapus nyerjen. Mindenki Neuerről beszél, és azt hiszem, nagyobb esélye van, mint a többieknek, mert ő nem csupán véd, sokkal inkább újabb, mint egy plusz védő vagy söprögető, ami rendkívül értékes tulajdonság" – „kampányolt" honfi- és poszttársa mellett Kahn.

Egyelőre döntően kispadozik a Barcelona nyáron szerződtetett német labdarúgója, a 22 éves Marc-André Ter Stegen, aki a Bajnokok Ligájában viszont megkapja a bizalmat Luis Enriquétől. Oliver Kahn szerint nincs ok az aggodalomra és a kapkodásra.

„Ter Stegennek egyetlen problémája van, éspedig az életkora. Nagyon fiatalként igazolt egy nagy klubhoz, az öltöző tele van olyan klasszisokkal, akik az utóbbi években rengeteg trófeát nyertek. A Barca a futball Walt Disneyje, és Ter Stegennek alkalmazkodnia kell az új kihívásokhoz. A játékos egy közepes német klubtól érkezett a barcelonai sztárok mellé, és fiatalként ilyenkor nem könnyű egy embernek kihoznia magából a maximumot. Türelmesnek kell lennie, sokat kell dolgoznia, és nem szabad, hogy a negatív benyomások befolyásolják ebben. Láttam őt sokszor védeni, tisztában vagyok a képességeivel, ő egy remek kapus, akinek csak időre van szüksége ahhoz, hogy ezt Barcelonában is bizonyítani tudja majd. A párizsi mérkőzésen ő is hibázott, de a kapusok élete olykor már csaj ilyen. Szerintem nem törte meg a hibája, csinálja tovább a dolgát, és képes lesz arra, hogy ő legyen a Barca első számú kapusa."