A Marca szerint Ronaldo a szaúdi klubnál folytatja a pályafutását (Fotó: AFP)

 


Manchester United: Elárult a klub – Cristiano Ronaldo
MU: Ronaldo szerint szégyen, hogy felfüggesztették, amiért megtagadta a játékot
Vb 2022: Ha ez megtörténik, befejezem a futballt – Ronaldo
Cristiano Ronaldo: A Manchester United csak kullog a világ után
MU: Ha nem provokálnak, beálltam volna három percre is – Ronaldo; íme, a teljes interjú!

A Marca szerint a szabadon igazolható Cristiano Ronaldo január 1-jétől a szaúdi al-Nasszr csapatának játékosa lesz. Néhány nappal korábban szintén a Marca információi alapján megírtuk, hogy a portugál támadó egy két és fél éves szerződésről szóló ajánlatot kapott a szaúdi klubtól, amely évi 200 millió eurós fizetést ajánlott neki.

A portugál már a nyáron kifejezte távozási szándékát a Manchester Unitednél annak reményében, hogy egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatban játszhat, de nem kapkodtak érte az európai élklubok, Erik ten Hagnál, az MU menedzserénél pedig nem számított alapembernek, s előbb személyes okokra hivatkozva nem vett részt a csapat nyári edzőtáborában, majd a Rayo Vallecano elleni felkészülési mérkőzésen a félidőben lecserélt sztár még a lefújás előtt elhagyta az Old Traffordot.

Októberben megtagadta a játékot a Tottenham elleni bajnokin, ami miatt a klub három napra felfüggesztette, s nem volt a Chelsea elleni mérkőzésre nevezett keretben. Ezt követően nagy vihart kavart interjút adott Piers Morgannek, s többek között azt mondta, a Manchester United elárulta őt.

Az interjút követően a Manchester United felbontotta a játékos szerződését

A Manchesterben heti 500 ezer fontot kereső ötszörös aranylabdás fizetési igényei túl magasnak bizonyultak európai és MLS-klubok számára is. Az al-Nasszr csapatában Rudi Garcia lehet az edzője, aki korábban a Lille, a Marseille, a Lyon, és az AS Roma edzője is volt, és olyan csapattársai lehetnek, mint David Ospina, vagy a kameruni válogatottban a világbajnokságon is remekül teljesítő Vincent Aboubakar. 

Az al-Nasszr jelenleg a második helyen áll a szaúdi bajnokságban, ahonnan csak a bajnok kvalifikál az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmeire.