Koronavírus: több ukránnak pozitív a tesztje, a 45 éves másodedző is beöltözik

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 13:19
null
Sovkovszkij 2016-ban visszavonult (Fotó: AFP, archív)
Az ukrán, a portugál és a francia labdarúgó-válogatottnál is akadt olyan játékos, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, ezért nem léphet pályára szerda este.

 

Az ukránok a világbajnoki címvédő francia válogatott vendégei lesznek szerda este, ám Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány számos játékosára nem számíthat. Északkeleti szomszédunknál összesen nyolc futballista dőlt ki a koronavírus miatt – számolt be róla a cgtn.com.

Többek között Andrij Pjatov, Andrij Lunyin és Jurij Pankiv kapusok tesztje is pozitív lett – ezt kedden a szövetség a hivatalos honlapján jelezte. Így csak Heorhij Buscsan, a Dinamo Kijev 26 éves játékosa bevethető a kapuban, ezért Sevcsenkóék meglepő megoldáshoz folyamodtak. Ukrajna benevezte a franciák elleni mérkőzésre a szövetségi kapitány segítőjét, a 45 éves Olekszandr Sovkovszkijt, aki 2016-ban felhagyott a profi labdarúgással, ám az ukrán szövetség honlapja szerint továbbra is jó formában tartja magát.

A portál megjegyzi, a 92-szeres válogatott Sovkovszkij csak akkor lép pályára, ha Buscsan valamiért nem képes játszani.

A francia nemzeti csapatnál Léo Dubois tesztje lett pozitív, helyére a Real Madridban szereplő Ferland Mendy került be Didier Deschamps keretébe – igaz, csak csütörtökön csatlakozik társaihoz. Nem sokkal később kiderült, Odsonne Édouard is pozitív mintát adott.

A portugál edzőtáborban is akadt egy pozitív eset: José Fonte játékára nem számíthat Fernando Santos szövetségi kapitány.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
18.00: Dánia–Feröer (Tv: Sport1)
18.00: Észtország–Litvánia (Tv: Sport2)
20.45: Németország–Törökország (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
20.45: Portugália–Spanyolország (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
20.45: Hollandia–Mexikó
20.45: Olaszország–Moldova
20.45: Svájc–Horvátország
21.10: Franciaország–Ukrajna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik