Koronavírus: szinte az összes skót ligát lefújták

Vágólapra másolva!
2020.04.15. 20:11
Az élvonalat leszámítva az összes skót labdarúgó-bajnokságot lefújták, és mindegyikben bajnokot hirdettek – olvasható a Skót Labdarúgóliga (SPFL) közleményében.

Mint beszámoltunk róla, az SPFL arra tett javaslatot, hogy rekesszék be az idényt, ugyanis nem lesz idő befejezni a koronavírus-járvány miatt. Az élvonal klubjai egyelőre kivárnak, és az UEFA-val összhangban később hoznak döntést. Az alsóbb osztályú ligák klubjainak szavazása azonban lezárult, és a szükséges kétharmados többség a Dundee voksával lett meg a ligák befejezéséhez.Mint beszámoltunk róla, az SPFL arra tett javaslatot, hogy rekesszék be az idényt, ugyanis nem lesz idő befejezni a koronavírus-járvány miatt. Az élvonal klubjai egyelőre kivárnak, és az UEFA-val összhangban később hoznak döntést. Az alsóbb osztályú ligák klubjainak szavazása azonban lezárult, és a szükséges kétharmados többség a Dundee voksával lett meg a ligák befejezéséhez.

A bajnoki címeket azok a klubok kapták, amelyek a kényszerszünet pillanatában az élen álltak. A másodosztályt (Championship) így a Dundee United nyerte, azonban feljutásáról egyelőre nem döntöttek. A harmadik vonalban (League One) a Raith Rovers, a negyedikben (League Two) a Cove Rangers lett az első.

Az élvonal (Premiership) esetleges folytatására munkacsoportot hoztak létre.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik