Koronavírus: szigorú szabályok a sporteseményekre vonatkozóan

Vágólapra másolva!
2020.08.28. 17:49
null
Reméljük, lesznek nézők a Bayern München–Sevilla Szuperkupa-mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Kormányinfót tartott Szentkirályi Alexandra, a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos, kormányszóvivő, illetve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki elárulta, szeptember elsejétől szigorú szabályokat vezetnek be a sporteseményekkel kapcsolatban is.

 

Ezek a rendelkezések legalább egy hónapig fennmaradnak.

Szóba került természetesen a szeptember 24-i európai Szuperkupa-mérkőzés is, amelyre összesen hatezer néző érkezne külföldről, ők a reptérre megérkezve be kell mutassanak két negatív, egymástól két nap elteltével elvégzett tesztet. Ha ezzel nincs gond, egyenesen a Puskás Arénába szállítják a német és a spanyol szurkolókat, és a mérkőzés után egyenesen oda is térnek vissza.

„De ez egyelőre csak egy lehetőség” – mondta Gulyás Gergely, ami biztos: érdemben csak többszörös garanciával biztosított szabályokkal engedik meg, hogy bárki is Magyarországra lépjen sporteseménnyel kapcsolatban.

A stadionban eleve csak minden harmadik széken lehet ülni, az MLSZ még tárgyal az UEFA-val, nincs végleges szabályozás, de ezek a mostani tervek. Ami biztos: ha lesz is mérkőzés, azt szigorú szabályokkal lehet csak megrendezni.

Név szerint lehet látni a stadionban a jegye alapján, ki hol ül, ez segíti a kontaktkutatást.

„Nincs elfogadott menetrend, nem tudjuk, milyen lesz négy hét múlva a járványügyi helyzet” – tette hozzá Gulyás Gergely.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik