Koronavírus: Southgate lemondott fizetésének a 30 százalékáról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.06. 20:07
null
Gareth Southgate is belement fizetésének a csökkentésébe (Fotó: AFP)
Hétfőn is további halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sportvilágban a koronavírus-járvány miatt. Lássuk a legérdekesebb híreket!

 

Felére csökkentették a labdarúgók fizetését a 22 forduló után felfüggesztett orosz bajnokság éllovasánál, a szentpétervári Zenitnél. A klubvezetés és a játékosok hétfőn nyilvánosságra hozott megállapodása értelmében a futballisták áprilisban és májusban kapnak 50 százalékkal kevesebb havi bért, mint eddig. Az orosz sportági szövetség korábbi bejelentése szerint a labdarúgó-bajnokságot május 31-ig szüneteltetik. A Zenit előtt az élvonal csapatai közül a moszkvai Dinamónál, Szpartaknál és CSZKA-nál, továbbá az FK Ufánál egyeztek meg a játékosfizetések csökkentéséről.

Jövedelmének harminc százalékáról lemondott Gareth Southgate, a világbajnoki negyedik angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki sajtóhírek szerint évi hárommillió fontot keres. Stábjának kiegészítő tagjai 15 százalékos bércsökkentést vállaltak. A helyi sportági szövetség szerint mintegy 100 millió fontos bevételkiesést kell majd elkönyvelniük a válogatott mérkőzések, az FA-kupa-találkozók, valamint a Wembley Stadionba szervezett egyéb események határozatlan időre szóló elhalasztása miatt.

Burundiban a labdarúgó-szövetség – három fordulóval a bajnokság vége előtt – felhívta a játékosok figyelmét, hogy a jövőben gólszerzésnél nem ünnepelhetnek csoportosan, továbbá utasították őket, hogy a mérkőzés előtt mossanak kezet, de még így se köszöntsék kézfogással a játékvezetőket, valamint az ellenfél labdarúgóit.

A golfozók PGA Championship versenyét – sajtóértesülések szerint – augusztus 6. és 9. között rendezhetik meg. Az év egyik úgynevezett major-tornáját eredetileg május közepén kellett volna lebonyolítani, de elhalasztották. A helyszín változatlanul a San Franciscó-i Harding Park lesz. Két másik nagy, a PGA-tourba tartozó versenyt, a Masters és a US Open is új időpontot kapott: előbbit most hétvége helyett november 12–15. között rendezik meg az augustai National Golf Clubban, míg utóbbit június helyett szeptember 17. és 20. között tartják a New York-i Winged Foot Golf Clubban.

A második világháború óta először nem rendezik meg a British Opent, a világ legrégebbi golfversenyét. A szervezők hétfőn jelentették be, hogy a járvány miatt törlik az idén júliusra tervezett viadalt, amelyet 149. alkalommal tartottak volna meg.

Ausztriában a kormány hétfőn bejelentette, hogy június végéig nem engedélyezi a tömegrendezvények lebonyolítását, így sporteseményekre sem kerülhet sor nézők előtt.

Hosszú hetekig tartó várakozás után hétfőn hazatérhetett Vojvoda Dávid, az olasz élvonalbeli Reggio Emilia válogatott kosárlabdázója, aki legutóbb február 25-én találkozott a családjával.

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) vezetősége jelen állás szerint azzal számol, hogy a bajnokság nyár végén, a rájátszással folytatódhat, nézők nélkül. A hétfői konferenciabeszélgetésen szóba került, hogy a játékosok egy része hazarepült Európába, így ha folytatják a bajnokságot, meg kell várni, amíg ők visszatérhetnek a tengerentúlra. Az ESPN információi szerint a liga vezetősége régiós központokat igyekszik találni a rájátszásra, mert nem egyetlen helyszínen szeretné azt lebonyolítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik