Koronavírus: négy órán múlt, de haza tudott jönni Matthäus Dubaiból

D. Á.D. Á.
2020.03.26. 22:02
null
Lothar Matthäus sikeresen hazatért Budapestre (Fotó: AFP)
Lothar Matthäus, a németek világ- és Európa-bajnok labdarúgója sikeresen hazaért Dubaiból Budapestre, miután Szijjártó Péter külügyminiszter biztosította, hogy van engedélye belépni Magyarországra.

 

„Nem tudok Budapestre utazni, pedig tizenhat éve már ott lakom. A magyarok lezárták a határt mindenki előtt, akinek nincs magyar útlevele, így nem tudok belépni az országba” – mondta néhány napja Lothar Matthäus, amikor családjával Dubaiban rekedt a koronavírus-járvány miatt.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának azóta megoldódott a helyzete, ugyanis szerdán, hajnali két órakor Matthäusék sikeresen landoltak Budapesten. Vasárnap még minden nyugodt volt a család körül Dubaiban, ám a koronavírus-járvány miatt szinte pillanatok alatt változott a helyzet. A 150-szeres német válogatott középpályás már 16 éve Budapesten él, most azonban kérdéses volt, hogy beengedik-e az országba vagy sem.

Flying home Big thx @fai_aviation_group

„Csak akkor éreztem magam biztonságban, amikor szerda este Nürnbergből elindultunk repülővel Budapestre” – mondta Matthäus a Bildnek.

„Az országba történő belépés nem volt meghatározva azok számára, akik Magyarországon élnek, de nem magyar állampolgárok. Még Dubaiból próbáltam elérni a német nagykövetséget, sikertelenül. Végül Szijjártó Péter, a magyar külügyminiszter segített” – folytatta Matthäus.

„Egy interjúból megtudta, hogy problémáim vannak a hazamenetellel, ő pedig egy üzenettel biztosított, hogy beléphetek Magyarországra” – mondta az 59 esztendős exfutballista.

Budapest #homesweethome #tiredbuthappy

A Bayern München legendája azt is hozzátette, nem részesült különleges bánásmódban, ugyanis egy aktív lakcímkártya miatt térhetett vissza Budapestre. Végül egy barátja segítségével, magánrepülővel indult el Dubaiból, négy órával azelőtt, hogy az Arab Emírségek lezárta volna a repteret.

„Az elmúlt napokban teljes zavarodottság volt Dubaiban a koronavírus-járvány miatt. A hét elején még minden nyitva volt, majd szerda délután, három órakor a pincér megkérdezte, hogy kérek-e még egy sört – fél órával később betiltották az alkoholfogyasztást. Szinte óránként hoztak meg új döntéseket” – számolt be az ottani állapotokról.

„Számunkra jó véget ért a történet, de sajnos nem mindenki olyan szerencsés, mint mi. Nagyjából kétszáz ember ragadt Dubaiban a reptéren. Sajnos nagyon nehéz szituációban van az emberiség a koronavírus-járvány miatt, és nem úgy tűnik, hogy bármikor is át tudnánk venni a kontrollt fölötte” – zárta gondolatait Matthäus.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek