Koronavírus: két brazil csapat is megtagadta a pályára lépést

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 10:56
null
A Botafogo és a Fluminense megtagadta a pályára lépést (Fotó: AFP)
A Brazíliában tomboló koronavírus-járvány miatt az élvonalban szereplő Botafogo és Fluminense labdarúgócsapata megtagadta, hogy már a közeljövőben pályára lépjen az állami bajnokságban.

 

Rio de Janeiro állam sportági szövetsége – a kormány jóváhagyása előtt – azt javasolta a helyi kluboknak, hogy csütörtöktől folytassák a Campeonato Carioca márciusban félbemaradt küzdelmeit.

Nelson Mufarrej, a Botafogo elnöke szerint a valósággal semmilyen összhangban nincs az elképzelés.

„Még mindig kaotikus állapotok vannak, ennek ellenére sajnos a klubok többsége elérkezettnek látja az időt, hogy visszatérjünk a pályára. Mi viszont ezt ellenezzük” – nyilatkozta. Hozzátette: szeretnék újraindítani az edzéseket a szezon júliusi folytatásának reményében. A globoesporte.com oldal úgy tudja, hogy a csapatból öt játékosnak lett pozitív a koronavírustesztje, ők biztosan csak egyénileg készülhetnek még egy ideig.

A Fluminense elnöke, Mario Bittencourt szerint az utóbbi hónapokban inaktív játékosai még nem állnak készen a mérkőzésekre.

„A találkozók kihirdetett időpontjai a labdarúgók egészségi állapotára való tekintettel elfogadhatatlanok” – utalt a jövő hétre tervezett összecsapásaikra Bittencourt.

Azt mind a két klub kiemelte, hogy egészségügyi és biztonsági okokból is jogi lépéseket tervez.

Brazíliában a koronavírus-járvány áldozatainak száma 45 ezer fölé nőtt, miközben még a múlt héten is naponta csaknem ezren hunytak el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik