Koronavírus: Cipruson nincs folytatás, Lang Ádám csapata megy a BL-be

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.15. 12:57
null
A ciprusi szövetség a kormánnyal egyeztetve a bajnokság lezárásáról döntött (Fotó: 24sports.com.cy)
Nem lehetséges a ciprusi bajnokság folytatása a jelenlegi egészségügyi körülmények között, ezért az ország labdarúgó-szövetsége (CFA) pénteken bejelentette az idény lezárását.

 

Nikosz Anasztasziadesz ciprusi elnök és Jorgosz Kumasz, a CFA első embere – a cyprus-mail.com beszámolója szerint – csütörtökön egyeztetett egymással a ciprusi bajnokság folytatásának lehetséges módjairól, de mivel nem találtak olyan megoldást, amely minden szempontból megfelelne az egészségvédelmi és biztonsági előírásoknak, arra jutottak, hogy befejezettnek nyilvánítják a küzdelmeket.

Bajnokot valószínűleg nem avatnak – a versengés márciusi megszakításakor Lang Ádám csapata, az Omonia Nicosia jobb egymás elleni eredményének köszönhetően állt az élen az Anorthoszisz előtt –, arról viszont határoztak, hogy a következő idényben 12-ről 14 csapatosra emelik az első osztályú bajnokság létszámát, eltörlik az alapszakasz utáni rájátszást, és az idény végén négy együttes esik ki az élvonalból.

A helyi szövetség döntött az európai kupaindulókról is: a Bajnokok Ligájában az Omonia, míg az Európa-ligában a 2–4. helyezett együttesek, az Anorthoszisz, az APOEL és Szalai Attila csapata, az Apollon vehet részt. Az Omonia tíz év után, a 2010–2011-es szezon óta először szerepelhet a BL selejtezőjében, akkor a Salzburg állította meg a harmadik körben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik