Koronavírus: az ausztrálok az utazási korlátozások ellenére sem állnak le

Vágólapra másolva!
2020.03.22. 09:39
null
Scott Morrison a vasárnapi sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison arra kérte a kontinensnyi ország állampolgárait, hogy tekintsenek el minden nem létfontosságú, hosszú távú és államközi utazástól a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor azt is mondta, hogy az ausztrál ligarögbi-bajnokság, a labdarúgó-bajnokság és az ausztrál futball-liga küzdelmei folytatódhatnak.

Miközben az öt nemzet csapataival– köztük négy ausztrállal – zajló Szuper Rögbi (Super Rugby) küzdelmeit már korábban felfüggesztették, a ligarögbi-bajnokság (NRL), a labdarúgó A-League, és az ausztrál futball-liga (AFL) csatározásai folytatódnak az országban – igaz, zárt kapuk mögött. Ugyanakkor az is eldőlt a miniszterelnök vasárnapi beszéde után, hogy ha betiltják az államközi utazásokat, az ezeknek a bajnokságoknak is a felfüggesztését jelenti.

„Ezzel nincs vége a sportéletnek Ausztráliában, de ezeknek a sportágaknak a szakszövetségeivel, az érintett államokkal és azok egészségügyi vezetőivel kell szorosan együttműködnünk. Az első az egészség védelme és az emberek biztonsága, és ha ezek érdekében új korlátozó intézkedéseket kell bevezetni, megtesszük, de amíg erre nincs szükség, addig nem fogunk a dolgok elébe menni” – fogalmazott Scott Morrison miniszterelnök a három érintett országos bajnokság jövőjét illetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik