Koronavírus: felfüggesztik a török bajnokságot is – hivatalos

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 15:41
null
Antalyában sem rendeznek több meccset egy ideig (Fotó: AFP)
Bár Törökországban még szerdán is úgy terveztek, folytatódik a labdarúgó-bajnokság, az ifjúsági és sportminiszter csütörtöki bejelentése után erre már nem kerülhet sor. Mehmet Kasapoglu a török kormányzat rendkívüli intézkedéseinek részeként betiltotta a profi sporttevékenységet az országban, amíg a koronavírus-járvány lecseng.

 

Ukrajnában kedden állt meg az élvonalbeli labdarúgás, így a jelenleg is zajló, az Európai Labdarúgó-szövetség égisze alá tartozó bajnokságok közül a török maradt egyedüliként aktív. Az elmúlt napokban már több futballista is a sajtóban kritizálta a klubokat és a szövetséget, hogy miért nem függesztik fel a futballt, sőt a korábbi Chelsea-játékos, John Obi Mikel fel is bontotta a szerződését a listavezető Trabzonsporral, hogy családjával lehessen inkább.

A sportminiszter mostani bejelentése nemcsak a labdarúgásra vonatkozik. A helyi kosárlabda- és röplabdaszövetség elnökével is egyeztetett, mielőtt meghozták a határozatot. Az országban minden profi sporttevékenységet felfüggesztettek, az edzések is megállnak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a bajnokságok mikor indulhatnak újra.

A helyzet iróniája, hogy a török bajnokság épp akkor áll le, amikor a fehérorosz elindul. A tavalyi ezüstérmes, BATE Boriszov bajnokija 15.00 órakor a tervek szerint elkezdődött Fehéroroszországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik