Szurkolók is lehetnek a lelátón a katari klubvilágbajnokságon (Fotó: AFP – illusztráció)

 
A szervezők szombati bejelentése szerint a stadionok befogadóképességének 30 százalékát foglalhatják el a szurkolók, akiket három kategóriába sorolnak. Az elsőbe azok tartoznak, akik már mindkét oltást megkapták a koronavírus ellen, ők ugyanúgy teszt nélkül bemehetnek, mint a második kategóriába tartozók, akik október elseje után betegedtek meg és felépültek. A harmadik kategóriába tartozóknak minden mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR- vagy antigénteszten kell átesniük, és csak negatív eredménnyel léphetnek be a stadionba.

Az egyhetes viadalt – amelyre eredetileg decemberben került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották – két, egyformán 40 ezres arénában rendezik, mindkettő az emírség harmadik legnagyobb városában, al-Rajjánban található.

A játékosok és a többi közreműködő buborékban tölti majd a versenynapokat, mindenkit már a hazájában, az elutazás előtt tesztelnek, majd az érkezéskor, a repülőtéren is.

Az Auckland City visszalépett, így az első fordulós találkozóra nem kerül sor. A klubvilágbajnokságon a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München mellett az egyiptomi al-Ahli, a dél-koreai Ulsan Hyundai, a mexikói Tigres de la UANL, valamint a házigazda al-Duhail részvétele biztos. A fennmaradó helyre a Libertadores-kupa győztese pályázik, a címért két brazil együttes, a Palmeiras és a Santos mérkőzik meg január 30-án.