Klub-vb: agyrázkódás gyanúja esetén plusz cserelehetőséget biztosít a FIFA

Vágólapra másolva!
2021.01.08. 15:56
null
Agyrázkódás esetén plusz cserelehetőséget biztosít a FIFA (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a februári klubvilágbajnokságon az eddigi öt cserelehetőségen felül engedélyezi az edzőknek a további változtatások lehetőségét abban az esetben, ha egy játékosnál agyrázkódás gyanúja kerül szóba.

 

A közlemény szerint ez lesz az első nemzetközi torna, amelyen tesztelik a rendszert. A FIFA célja, hogy a fejsérülések után csökkentse a nyomást az orvosi stábokon. Ha egy sérült játékosnál szóba kerül az agyrázkódás gyanúja, akkor mindenféle következmény nélkül le lehessen cserélni, ezzel megelőzve egy esetleges súlyosabb egészségügyi problémát.

A plusz cserék nincsenek hatással az eddigi lehetőségekre, az edzők ötször változtathatnak (legfeljebb három játékmegszakítással) majd a tornán.

A klub-vb sorsolását január 19-én tartják Zürichben, a tornát február 1. és 11. között rendezik meg Katarban.

A hét helyből hat már elkelt: a német Bayern München, az egyiptomi al-Ahli, a dél-koreai Ulszan Hyundai, a mexikói Tigres UANL, az új-zélandi Auckland City FCés a házigazda jogán a katari bajnok al-Duhail biztos résztvevő, az utolsó helyet a Libertadores-kupa győztese (Boca Juniors/River Plate/Palmeiras/Santos) kapja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik