Kína: megszűnés fenyegeti a labdarúgó-bajnokság címvédőjét

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.28. 13:39
null
A játékosok csak késve kapták meg a fizetésüket (Fotó: Getty Images)
Azonnali hatállyal felfüggesztette működését a kínai labdarúgó-bajnokságban címvédő Csiangszu Szuning.

 

A klub közösségi oldalán történt vasárnapi bejelentés szerint a Szuning-cégcsoportnak rajta kívül álló okok miatt kialakult anyagi problémák miatt kell felfüggesztenie valamennyi együttese működtetését.

Jelen állás szerint a Csiangszu Szuning sem a kínai Szuperligában, sem az ázsiai Bajnokok Ligájában nem indulhat a következő idényben.

A közlemény szerint fél évvel ezelőtt kezdtek el új tulajdonost keresni csapataiknak – mert az egész idényben csak késve tudtak fizetést adni a játékosaiknak –, ám egyelőre nem jártak sikerrel. A helyi sajtó szerint a tárgyalások jelenleg is zajlanak, de amennyiben az ajánlat nem lesz megfelelő és állami támogatás sem érkezik, akkor a Szuning-csoport hajlandó lesz átruházni a klubot arra, aki ingyen átvállalja az adósságot. Legvégső esetben a klub megszűnik.

Az 1958-ban alapított gárdát 2015-ben vásárolta meg a Szuning-csoport. A kínai élvonal következő idénye egy hónap múlva rajtol.

A Szuning-cégcsoport az olasz bajnokságban listavezető Internazionale többségi tulajdonosa, de olasz sajtóértesülések szerint hamarosan megválik 68 százalékos tulajdonrészétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik