Kína: családban marad – Fabio Cannavarót menesztették, testvére válthatja

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.28. 14:07
null
Fabio Cannavarót testvére válthatja az Evergrandénél (Fotó: AFP)
2014 után ismét menesztették a 48 esztendős Fabio Cannavarót a kínai labdarúgó-bajnokságban szereplő Kuangcsou Evergrande éléről. Sajtóhírek szerint a klub másodedzője, az egykori aranylabdás védő testvére, Paolo Cannavaro lehet az új vezetőedző.

 

A Kuangcsou Evergrande közleménye szerint a felek békésen váltak el, a klub megköszönte az olasz szakember munkáját. Az igazsághoz tartozik, hogy Cannavarót többször is kritizálta a kínai csapat vezetősége, szerintük az egykori aranylabdás védő sok esetben nem volt elég szigorú a futballistákkal.

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok szakember testvérével irányította a csapatot, és sajtóértesülések szerint éppen a játékosként szintén védői feladatokat ellátó másodedző töltheti be a megüresedett pozíciót.

Cannavaro először 2014-ben lett a kantoni csapat trénere – akkor honfitársa, a legendás Marcelo Lippi helyét vette át –, ám hét hónappal később kirúgták, majd 2017-ben újra kinevezték. 2019 tavaszán, másfél hónapig, a kínai válogatott szövetségi kapitánya is volt. Az olasz tréner az Evergrandéval 2019-ben bajnoki címet, 2018-ban pedig Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.

A nyolcszoros bajnok Kuangcsou a rendkívül eladósodott ingatlanfejlesztő cég, az Evergrande Group – amely megközelítőleg 305 billió dolláros tartozással rendelkezik – érdekeltségi körébe tartozik. A Bloomberg információi szerint éppen a pénzhiány az oka, amiért a klub szerződést bontott Cannavaróval. A SupChina úgy tudja, hogy a vezetőség szubvencióban reménykedik, továbbá a pénzforrások felszabadítása érdekében több játékosát is átadólistára helyezte.

A kínai élvonal augusztus közepe óta szünetel és csak december 1-jén folytatódik, hogy a válogatott megfelelően felkészülhessen a világbajnoki selejtezősorozatra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik