Rafa Benítez játékértelmezési gyorstalpalót tart egy kínai bajnokin (Fotó: AFP)

 

A Liverpool és a Real Madrid korábbi edzője arról beszélt: nagyon csalódott, amikor a futballisták taktikai és technikai képességeinek hiánya miatt marad eredménytelen a csapata.

A Talien Pro az alapszakasz után az alsóházi rájátszásban szerepel, a 9–12. helyért van versenyben, ám az első mérkőzését ott is elveszítette. Az idényenként 12 millió fontot kereső spanyol szakvezető elismerte, hogy nem tudja úgy befolyásolni az eredményt, mintha Európában vagy másutt tevékenykedne.

„Ha Európában dolgozol, az teljesen más, mint amikor Kínában irányítasz egy csapatot. Európában a játék megértése teljesen máshogy működik, itt sokkal nehezebb. A történet itt nem arról szól, hogy te mit akarsz vagy mit tudsz megvalósítani, hanem hogy a játékosok mire képesek” – idézi a Reuters hírügynökség Rafa Benítezt.

Az elmúlt tíz évben világhírű edzők – például Felix Magath, Fabio Capello, Paulo Sousa, Marcello Lippi, Manuel Pellegrini, Luiz Felipe Scolari – és játékosok kerültek a kínai élvonalba, hogy segítsék a színvonal emelkedését, de a helyi labdarúgók tudásszintje továbbra is alacsony. Ezt tükrözik a válogatott eredményei is, ezért vezették be, hogy honosíthatják a legalább öt éve a kínai bajnokságban szereplő külföldieket.

(Az MTI nyomán)