Ondrej Duda kassai sállal (Fotó: FC Kosice)


„Nagyon örültünk Ondrej Duda érkezésnek az FC Kosice futballklub tulajdonosai közé. Ez a döntés részéről erős lokálpatriotizmust és hűséget mutat szeretett klubunk iránt. Ondrej Duda motiváló példakép lehet Akadémiánk játékosai számára, valamint csatlakozása elősegíti a klub dinamikus fejlődését. Hiszünk abban, hogy az európai kapcsolatrendszerét a szlovákiai futball fejlesztésében is tudja kamatoztatni” – mondta Dusan Trnka, a klub elnöke.

„Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy csatlakozhatok a klub tulajdonosaihoz – kezdte Ondrej Duda, az 1.FC Köln játékosa, a klub új részvényese – Az FC Kosice áll hozzám a legközelebb az összes klub közül, ahol játszottam eddigi pályafutásom alatt, ezért nagy lelkesedéssel ragadtam meg ezt a lehetőséget. Ez sokat jelent nekem, mert amellett, hogy itt nőttem fel, a legfontosabb futballéveim is ide kötnek. Az FC Kosice egy nagy potenciállal rendelkező klub, ami segítette a döntésemet. Még tisztán emlékszem, milyen érzés volt játékosként a klub kötelékeibe tartozni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelenlegi koncepcióban is lássam a Kassai Labdarúgó Akadémia és a klub erőteljes fejlődési lehetőségeit. Ehhez szeretnék én is hozzájárulni.”

Ondrej Duda (Fotó: FC Kosice)


Sántha Gergely, az FC Kosice Felügyelőbizottságának elnöke a kassai futballklub fejlődéséről beszélt.

„Mindig is fontos volt számunkra, hogy a klub kassai lokálpatrióta tulajdonosai is lehetőségeik szerint támogassák az FC Kosice fejlődését. A jelen változás a szlovák partnereink körében annak köszönhető, hogy egy, a Bundesligában szereplő, szlovák válogatott játékos is kiemelkedő lehetőségnek tartja az építkezést, amit Kelet-Szlovákiában elkezdtünk, és fontosnak tartja, hogy visszatérjen oda, ahonnan elindult. Remélem, az ő döntése egyéb, helyi támogatókat is a klub mellé állít, mert régiós összefogás is kell ahhoz, hogy az FC Kosice ismét a régi fényében ragyoghasson. Jövőre elindul a kassai Labdarúgó Akadémia építkezése és a tervek szerint 2024-ben már egy korszerű, új futballbázison nevelkedhet a következő generáció – akiknek Ondrej Duda az egyik példaképük lehet” – nyilatkozta Sántha Gergely.

Az FC Kassa legnagyobb tulajdonosa a Slovak Sport Development s.r.o., amely a magyar Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonában áll.