Játékossors: visszavonul a vb-ezüstérmes holland veterán

Vágólapra másolva!
2021.09.16. 15:37
null
Klaas-Jan Huntelaar a Schalke második legsikeresebb Bundesliga-gólszerzőjeként akasztja szögre a stoplist
Visszavonul a profi labdarúgástól a 38 éves Klaas-Jan Huntelaar. Legutóbbi állomáshelye a Schalke volt – összesen közel nyolc esztendőt töltött a gelsenkirchenieknél –, ahová azért érkezett 2021 januárjában, hogy segítségével a német klub megőrizze Bundesliga-tagságát az elmúlt idényében, ám a terv végül füstbe ment.

 

A holland Voetball International és a Sky Sports is kész tényként kezeli, hogy a „vadásznak” becézett Klaas-Jan Huntelaar szögre akasztja a stoplist, noha a hírt hivatalosan még nem erősítette meg a 38 éves csatár.

Huntelaar első meghatározó klubja a PSV volt, de holland csapatai közül az Ajaxban alkotott igazán maradandót, amelynek színeiben 257 tétmérkőzésen 158 gólt szerzett. A fővárosiaknál kétszer is gólkirály lett: a 2005–2006-os, illetve a 2007–2008-as idényben is 33 találatig jutott az Eredivisie-ben.

Az amszterdamiakat a Real Madrid kedvéért hagyta ott, habár a „királyiaknál” mindössze hét hónapot töltött el. 2009-ben Milánó felé vette az irányt, ám egy év elteltével a „vörös-feketétől” is továbbállt, hogy aztán a gelsenkirchenieknél találja meg számításait – egy négyéves amszterdami kitérő után a Schalke volt az utolsó klubja, ahol a klub történetének második legjobb Bundesliga-gólszerzőjének számít (84 gól). Az első Klaus Fischer 182 találattal.

Az oranjéban is letette a névjegyét, hiszen 2010-ben vb-ezüstérmet, 2014-ben pedig vb-bronzérmet nyert, s 76 meccsen összesen 42 gólig jutott a felnőttválogatottban, ezzel az örökranglista második helyén áll, az 50 találatot jegyző Robin van Persie mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik