Játékossors: Ronaldinho sajnálja, hogy nem játszott többet Messivel

Vágólapra másolva!
2013.02.06. 14:08
A brazil labdarúgó-válogatottba újra behívott Ronaldinho – a dél-amerikaiak ma a felkészülés jegyében Angliával játszanak – beszélt pályafutásának alakulásáról is, így említést kapott, hogy ebben egyetlen dolgot sajnál csupán: nem játszhatott többet Lionel Messivel.

„Az egyetlen dolog, amit sajnálok a karrieremben, hogy nem játszhattam többet Messivel – utalt a Barcelonában közösen eltöltött rövid időszakra a brazil cselgép és passzkirály. – Amikor fiatal volt, már láttam benne, hogy a világ legjobbja lesz. Olyan dolgokat mutatott, amit a legtöbb futballista elképzelni sem tud.”

A 2005-ben aranylabdás brazil hangsúlyozta: nagyon boldoggá tette, hogy zsinórban negyedszer is Messi kapta meg az Aranylabdát.

„Megérdemelte, mert ő a legjobb. El tudom képzelni őt Neymarral együtt játszani a Barcelonában, az nagyszerű lenne.”

A katalánokhoz 2003 nyarán – Frank Rijkaard vezetőedzővel együtt – érkező Ronaldinho négy éven át volt húzóember, utolsó szezonjában azonban már több kritika érte, nem tudott a korábbi szinten teljesíteni. 2008-ban így is érdemei elismerése mellett távozott, a holland trénerrel együtt. Messi már akkor a felnőtt kerethez tartozott, és fokozatosan épült be a Barcába. Képességeit már akkor megcsillantotta ugyan, de igazi vezérré 2008 után, Pep Guardiola érkezésével és Ronaldinho távozásával vált.

Még mielőtt nagyon megsajnálnák a brazil klasszist, említsük meg, hogy csak a Barcelonában olyan társakat kapott maga mellé a támadósorba, mint Samuel Eto'o, illetve utolsó szezonjában Thierry Henry. Neki legyen mondva: soha gyengébb duót...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik