Játékossors: Loris Karius már nem akar a 2018-as BL-döntőről beszélni

Vágólapra másolva!
2023.01.25. 09:15
null
A pillanat, amire Karius nem akar emlékezni... (Fotó: AFP)
Loris Karius nemrégiben szerződést hosszabbított a Newcastle Uniteddel, és bár csaknem két éve nem védett tétmérkőzésen, optimistán tekint a jövőbe.

Mi van Loris Kariusszal? A 29 éves német kapus leginkább arról ismert, hogy a Liverpool futballistájaként kétszer is hibázott 2018-ban a Real Madrid ellen 3–1-re elveszített Bajnokok Ligája-döntőben. A találkozó után rengetegen élcelődtek rajta, és talán azt sem túlzás kijelenteni: e meccs miatt megfeneklett a karrierje. Még akkor is igaz ez, ha már sohasem derül ki, milyen pályafutása lehetett volna, ha nincs az a neki balszerencsésen alakuló összecsapás. Mindenesetre azóta kevésbé van reflektorfényben, pedig jelenleg is BL-indulásra hajtó csapat, a Newcastle United játékosa.

A kijevi finálé után 2018 és 2020 között a török Besiktasban védett kölcsönben, majd az Union Berlinnek adta kölcsön a Liverpool, de a német együttesben mindössze négy bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget. Tavaly nyáron lejárt a szerződése a Liverpoolnál, s a Newcastle lecsapott rá, mert ingyen szerezhette meg. Más kérdés, hogy harmadik számú kapusként számol vele, és egyelőre egyetlen tétmérkőzésen sem kapott lehetőséget. Legutóbb 2021. február 28-án, az Union Berlinben játszott tétmeccset. Vagyis csaknem két éve nem bizonyíthatott, holott négy éve még a BL-döntős Liverpool alapembere volt. A Newcastle eredetileg decemberig szerződtette, nemrégiben azonban az idény végéig meghosszabbította a megállapodását.

„Igyekszem optimista maradni, csaknem kétszáz mérkőzésen védtem az élvonalban, szerepeltem a válogatottban, tisztában vagyok a képességeimmel  
– mondta az ESPN-nek. – Még nem vagyok harmincéves, kapusként egyáltalán nem számítok idősnek. A Real Madrid elleni BL-döntőről pedig már mindent elmondtam, és már fáraszt, hogy beszéljek róla. A futballban megtörténik az ilyesmi, ennyi. Igaz, hogy még nem védtem a Newcastle Unitedben, de jó formában vagyok, mindenki kedvesen fogadott. Hiszek benne, hogy nagy eredményeket érhetünk el együtt, a célom, hogy hosszú ideig a klubnál maradjak.” 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik