Játékossors: Hamsík érkezését bejelentették Kínában

Vágólapra másolva!
2019.02.18. 11:51
A Napoli elnöke után a Talien Jifang is bejelentette, hogy Marek Hamsík a kínai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubnál folytatja pályafutását.

Aurelio De Laurentiis, a nápolyi egyesület elnöke korábban közösségi oldalán már bejelentette, hogy mindenben megegyezett a Talien Jifanggal Marek Hamsík átigazolása kapcsán. Bár korábban voltak homályos részletek a transzfer kapcsán, hétfőn a kínai élvonalbeli klub is megerősítette, hogy szerződtette a 31 éves besztercebányai futballistát. Bár korábban voltak homályos részletek a transzfer kapcsán, hétfőn a kínai élvonalbeli klub is megerősítette, hogy szerződtette a 31 éves besztercebányai futballistát.



Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint a Napoli 20 millió euróért adta el Hamsíkot a Talien Jifangnak, amelynél évi 9 millió eurót fog keresni a rutinos középpályás. A kínai élvonalban szereplő gárda a 2018-as idényben a 11. helyen végzett. Ebben az együttesben futballozik többek között Nicolás Gaitán és Yannick Carrasco is.

Hamsík 2007-ben a Bresciától szerződött a Napolihoz, amelynek színeiben több mint ötszáz tétmérkőzésen lépett pályára, s több mint 120 gólt szerzett. 2014 óta ő volt a csapat kapitánya. Az együttessel két Olasz Kupát és egy Olasz Szuperkupát nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik