Játékossors: Ausztráliában folytatja az Eb-t is megjárt holland válogatott szélső

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.11. 12:09
Az ausztrál labdarúgó-bajnokságban jelenleg harmadik Sydney FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szabadon igazolható játékosként szerződtette a 19-szeres holland válogatott jobb szélsőt, Luciano Narsinghot.

 

Luciano Narsinghot pályája elején a nagy ígéretek között tartották számon Hollandiában, s habár tagja volt az oranje 2012-es Eb keretének, valamint 159 tétmeccsen 26 gólt és 31 gólpasszt jegyzett a PSV színeiben – amellyel kétszer bajnokságot is ünnepelhetett –, teljes mértékben nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A nagy dobása a 2014-es világbajnokság lehetett volna, hiszen a selejtezők első fázisában nagyszerűen szerepelt – a törökökkel vívott győztes meccsen betalált, a mieink ellen egy, a románok ellen két gólpasszt is jegyzett –, ám egy súlyos sérülést keresztülhúzta számításait, nem is szerepelhetett a Brazíliában rendezett vb-n.

A 31 éves szélső felnőttkarrierje 2010-ben indult a Heereveenben, majd két évvel később Eindhovenbe igazolt, ahol összesen öt évet töltött el. Következő célállomása a Premier League-ben szereplő Swansea volt, ám nem nyújtott kimagasló teljesítményt, így 2019-ben vissza is tért Hollandiába, ezúttal a Feyenoordhoz, amellyel tavaly júliusban bontott kontraktust.

A Bajnokok Ligájában is szerepelt játékos pénteken az idény végéig szóló szerződést kötött a Sydney FC-vel.

Az ausztrálok a Twitter-oldalukon egy ötletes videót is közzétettek, amelyben a „bolygó hollandira” a Karib-tenger kalózai is felfigyelnek.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik