Játékossors: Arsenal, Real, Kolozsvár – visszavonul a brazil „szörny”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.23. 16:38
null
Júlio Baptista karrierje során 48 alkalommal volt brazil válogatott, s e meccseken 5 gólt szerzett (Fotó: AFP)
Júlio Baptista a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy 37 évesen végleg befejezi profi labdarúgó-karrierjét, miután két hónapja szerződést bontott vele a román élvonalbeli CFR.

 

Baptista a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy lezárja a pályafutását.

„Több mint húsz év után, amit az elit futballban tölthettem el, itt az ideje, hogy megtegyem a következő lépést és bejezzem a játékoskarrierem. Most egy új életet kezdek, így szeretném hálámat kifejezni mindazok felé, akik lehetővé tették, hogy beteljesítsem az álmaimat. Köszönöm nektek” – írta Baptista a Twitteren.




Julio Baptista a Real Madridból és az Arsenalból lehet ismerős a sportág szerelmeseinek, de megfordult többek között a Sevillában, a Romában és a Málagában is. A brazil támadó kipróbálta magát továbbá az MLS-ben, azonban az Orlando Citytől tíz hónap után távozott, miután a klub nem hosszabbított vele. Pályafutásának utolsó állomása a CFR volt, ahol fél év alatt csupán kétszer lépett pályára, gólt nem szerzett, szerződését pedig márciusban felbontották.

Baptista több mint húszéves karrierje során trófeákat is gyűjtött. A Real Madriddal megnyerte a spanyol bajnokságot és a spanyol Király-kupát, a Cruzeiróval pedig kétszer is aranyérmes lett a brazil országos bajnokságban. A nemzetközi porondon sem maradt kupa nélkül, a brazil válogatottal kétszer lett Copa América- és Konföderációs Kupa-győztes is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik