Játékossors: a volt magyar kapitány egykori klubjánál folytathatja Adebayor

Vágólapra másolva!
2019.08.19. 13:56
null
Adebayor: irány, Irán? (Fotó: AFP)
Török lapértesülések szerint az iráni bajnokságban szereplő Traktor SC két évre szóló szerződést kötött a korábban az Arsenalban és a Real Madridban is futballozó togói válogatott csatárral, Emmanuel Adebayorral.

 

A 35 éves támadó korábban az angol élvonalban szerepelt, 2006 és 2009 között az Arsenal, majd onnan távozva 2012-ig a Manchester City játékosa volt – ám közben fél idényt a Real Madridnál, egyet a Tottenhamnél töltött kölcsönben. Utóbbi klub 2012-ben megvásárolta, s 2015-ig maradt a Spurs alkalmazásában.

Az előző három idényt már Törökországban töltötte: 2016-tól az élvonalban szereplő Istanbul Basaksehir játékosa volt, jelenleg ingyen igazolható.

A rutinos támadótól azt várják az iráni klub vezetői, hogy pótolja az előző idényben 11 találattal házi gólkirályi címig jutó ír válogatott Anthony Stokest, aki a nyáron a török Adana Demirsporhoz igazolt át.

Az iráni élvonalbeli Traktor SC legutóbb akkor került a magyarországi érdeklődés középpontjába, amikor idén májusban menesztette vezetőedzőjét, a volt magyar szövetségi kapitányt, Georges Leekenst, aki januári kinevezését követően öt hónapig dolgozott a klubnál.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik