Bojan Krkic és Andrés Iniesta újra csapattársak lesznek (Fotó: AFP)
Bojan Krkic és Andrés Iniesta újra csapattársak lesznek (Fotó: AFP)

 

Bojan Krkic végigjárta a Barcelona utánpótláscsapatait, majd 2007-ben csatlakozott a felnőttcsapathoz, és rögtön az első idényében alapemberré nőtte ki magát: 31 mérkőzésen 10 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott a La Liga 2007–2008-as kiírásában. Ugyanakkor konzisztens, jó teljesítményét nem tudta fenntartani a katalán csapatnál, amely 2011-ben 15 millió euróért eladta játékjogát a Romának. 

Eztán egyik állomáshelyen sem tudta igazán megvetni lábát, szinte idényenként váltakoztak csapatai: játszott többek között a Milanban, az Ajaxban, a Stoke Cityben, az Alavésben, ám maradandót sehol sem alkotott. 

A 30 éves spanyol csatár – aki legutóbb a Montreal Impactben futballozott – szabadon igazolható játékosként került a Visselhez, amely jelenleg a japán liga harmadik helyén áll, és csapatkapitánya Krkic korábbi barcelonai klubtársa, Andrés Iniesta.

A Visselben így akár egyszerre négy ex-Barca játékos is szerepelhet: Iniestán és a frissen érkező Krkiccsen kívül Sergi Samper és Thomas Vermaelen is a keret tagja – előbbi kilenc, utóbbi két évet töltött a katalán klubnál.