Japán: Iniesta után újabb volt Barca-játékos érkezik

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.09. 09:58
null
Bojan Krkic és Andrés Iniesta újra csapattársak lesznek (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona korábbi futballistája – akit akkoriban hatalmas tehetségként tartottak számon, ám később nem tudott felnőni az elvárásokhoz –, Bojan Krkic a japán Vissel Kobéba szerződik, ahol újra csapattársak lesznek a katalán klub legendájával, Andrés Iniestával.

 

Bojan Krkic végigjárta a Barcelona utánpótláscsapatait, majd 2007-ben csatlakozott a felnőttcsapathoz, és rögtön az első idényében alapemberré nőtte ki magát: 31 mérkőzésen 10 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott a La Liga 2007–2008-as kiírásában. Ugyanakkor konzisztens, jó teljesítményét nem tudta fenntartani a katalán csapatnál, amely 2011-ben 15 millió euróért eladta játékjogát a Romának.

Eztán egyik állomáshelyen sem tudta igazán megvetni lábát, szinte idényenként váltakoztak csapatai: játszott többek között a Milanban, az Ajaxban, a Stoke Cityben, az Alavésben, ám maradandót sehol sem alkotott.

A 30 éves spanyol csatár – aki legutóbb a Montreal Impactben futballozott – szabadon igazolható játékosként került a Visselhez, amely jelenleg a japán liga harmadik helyén áll, és csapatkapitánya Krkic korábbi barcelonai klubtársa, Andrés Iniesta.

A Visselben így akár egyszerre négy ex-Barca játékos is szerepelhet: Iniestán és a frissen érkező Krkiccsen kívül Sergi Samper és Thomas Vermaelen is a keret tagja – előbbi kilenc, utóbbi két évet töltött a katalán klubnál.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik