Irán: ellentmondásos hírek Leekensről, Wilmots nem írt alá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.22. 09:02
Bár sajtóhírek szerint az iráni Traktor Szazi elköszönt a 70 éves Georges Leekenstől, a klub az Instagram-oldalára kitett bejegyzésben cáfolta a hírt. Közben eldőlt, hogy Leekens korábbi segédje, Marc Wilmots nem lesz iráni szövetségi kapitány.

Leekensről iráni oldalak egybehangzóan írták, hogy távozik a Traktor Szazitól, miután a klub csak ötödik lett a bajnokságban, s nem szerzett jogot arra, hogy elinduljon az ázsiai Bajnokok Ligájában.

Már arról is cikkeztek, hogy a korábbi iráni válogatott Dzsavad Nekunam lesz az utódja, de a nemzeti csapatban 151-szer szereplő szakember másik klubbal egyezett meg.

A Traktor Szazi az Instagram-oldalán írt arról, hogy Leekensnek élő szerződése van a klubbal, ezért nem keresnek helyette más edzőt.

Közben Marc Wilmots elutazott Iránba, hogy aláírja szerződését a szövetséggel, amely május közepén bejelentette, a belga lesz a következő szövetségi kapitánya. Csakhogy Wilmots ezt követően úgy hagyta el a perzsa országot, hogy semmit sem írt alá.

Wilmots 1.5 millió eurót kapott volna a 2022-es vb végén lejáró szerződésével, de miután a szövetség vezetői körbekísérték a székházban és a nemzeti stadionban, meggondolta magát. Az irániak szerint csak időt kért a belga válogatottat a 2014-es vb-n, majd a 2016-os Eb-n irányító szakember, aki legutóbb Elefántcsontpart kapitánya volt, de nem tudta kivezetni az afrikai csapatot a 2018-as vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik