Interkontinentális Szuperkupa: Jó teszt volt, mert az olasz nagyszerű csapat – Messi

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 13:19
null
Lionel Messi pályafutása 40. trófeáját szerezte (Fotó: AFP)
Lionel Messi pályafutása 40. trófeáját szerezte meg azzal, hogy az argentin labdarúgó-válogatott az ő hathatós közreműködésével megnyerte az Interkontinentális Szuperkupát – írja az MTI.


A Copa América-győztes dél-amerikai alakulat az Európa-bajnok olasz válogatottat verte meg 3–0-ra a szerda esti meccsen, amelyet a londoni Wembley Stadionban rendeztek. A Finalissimának elkeresztelt összecsapáson Messi, akit a találkozó legjobbjának választottak, remek támadójátékkal és két gólpasszal segítette együttesét, amely immár 32 mérkőzés óta veretlen.

„Jó teszt volt, mert az olasz nagyszerű csapat” – mondta az év végi, katari világbajnokságra készülő argentinok csapatkapitánya.

A jelenleg a Paris Saint-Germaint erősítő Messi pályafutása 40. trófeáját emelhette magasba, és ebben a futballtörténelmi mutatóban övé a második hely, nála többet – 43 kiemelkedő címet – csak az FC Barcelona brazil válogatott védője, Dani Alves gyűjtött. Az argentin világsztár előző állomáshelyén, a katalán fővárosban 35 trófeát szerzett a Barcával, eddig négyet a válogatottal és egyet a PSG-vel, amellyel nyitóidényében francia bajnok lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik