Indul a Hátsó füves-kupa: a zempléni vidéken tizenkét résztvevővel kezdődik a megszűnt csapatok nagypályás versenysorozata, kicsiben biztatást adva a kistelepülések futballközösségeinek megmentésére. Címlapsztorinkban azt jártuk körbe, megállítható-e a falusi labdarúgás leépülése. Magyarországon az ezredforduló óta eltűnt a felnőtt férfi nagypályás bajnokságokban szereplő csapatok negyede. Van-e esély a több mint húsz éve tartó negatív tendencia visszafordítására? Valós lehetőség-e egy-egy helyszínen az évek vagy akár évtizedek óta nem működő együttes újjászervezése?

Már a felkészülési időszakban jelezte Golomán György, nem turistának megy Spanyolországba, hanem szeretné letenni a névjegyét a története első élvonalbeli idényében 15. Basquet Gironában és az ACB-ligában. Arra azonban talán ő sem számított, hogy az Euroliga-résztvevő Valencia vendégeként győzelemmel nyitják a 2023–2024-es évadot. A Gironának és a teljes mezőnynek Ike Iroegbuval együtt Golomán lett a legeredményesebb játékosa. A magyar válogatottnak 18 perc is elég volt, hogy 16 pontot, 3 lepattanót és 2 asszisztot számláljon. Európai kosaras körképünkből kiderül, miként sikerült Somogyi Ádám bemutatkozása a MoraBanc Andorrában, és hogyan sikerült a hétvégéje Váradi Benedeknek a Sopottal.

A magyar úszósport jelentős vérveszteséget szenvedett az 1956-os melbourne-i olimpiát követően követően. A következő generáció tagjai között jóval kevesebb volt a klasszis. A 80. életévét idén betöltő Egerváry Márta – akiről Népsport mellékletünkben olvashatnak – egyike volt azon kivételeknek, akik európai viszonyításban is megállták a helyüket. Az 1957-től 1969-ig tartó pályafutása során 41-szer nyert magyar bajnoki címet, 50 méter mellen pedig történelmet írt, ő volt az első hivatalos magyar rekorder 37 másodperces idővel. A hazai sportújságírók 1958 óta megtartott voksolásán első úszóként lett az év legjobbja.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra