Thomas Doll a páncélautóban (Fotó: bild.de)

Az 56 éves Thomas Doll csapatával éppen Bandungban már egy szállodában készült a vasárnap esedékes bajnokira, amikor értesült a tragédiáról.

„Ahogy értesültünk róla, hogy mi történt Aremában, biztonsági okokból páncélozott rendőrségi autók jöttek értünk, s azokkal vittek vissza bennünket a szállodánktól körülbelül 40 kilométerre lévő csapatbuszunkhoz, amivel visszajöttünk Jakartába – szigorú rendőri őrizet mellett. Boldogok vagyunk, hogy hazaértünk” – idézte a lap Dollt.

A német tréner április óta a Persija Jakarta szakvezetője, s legutóbb augusztus végén játszott csapatával a mostani tragédia helyszínén.

„Minden nagyon békés volt, amikor ott játszottunk, a két csapat szurkolói jóban vannak, nagyszerű hangulatban játszottunk ott. A mostani események miatt elmondhatatlanul szomorú vagyok, s a történtek feldolgozása nyilván nagyon sokáig fog tartani. Erről már beszéltem is a játékosaimmal, s ők is nagyon aggódnak. Ennek semmi köze a futballhoz, s nagyon, nagyon elgondolkodtató” – fogalmazott Doll.

A Bild emlékeztet rá, hogy Indonéziában rendeznék a 2023-as U23-as világbajnokságot, ám a történtek után ez egyelőre korántsem biztos, ahogy a Borussia Dortmundnak a novemberi-decemberi világbajnokság idején az országba tervezett túrája is bizonytalanná vált.