Ilyen válságot kívánunk minden kedves olvasónknak!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2015.07.17. 10:51
null
Egy Fáraó lesz a hercegség ura? (Fotó: Action Images)
Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Ezen a héten is Angliában kezdtük transzferológiai körsétánkat, Olaszországban, majd Németországban folytattuk, hogy aztán elérkezzünk a Ligue 1-be.

 

Nagy csodák történtek az AS MONACO háza táján, amióta 2011-ben a világ egyik leggazdagabb embere, az orosz Dmitrij Ribolovljev megvette a klubot, hiszen a másodosztályból a Ligue 1 élmezőnyébe és a Bajnokok Ligája végjátékába rakétázott a csapat, és érkezett az évek során Koman Vladimir, Lucas Ocampos, Falcao, James Rodríguez, Joao Moutinho, Geoffrey Kondogbia, Lacina Traoré, Bernardo Silva és Ajmen Abdennur – hogy aztán 2014-ben kis híján összeomoljon a kártyavár, legfőképpen állítólag az elnök ötmilliárd euróba kerülő válása miatt.

Cherchez la femme…

A tündérmese ugyan nem ért véget, de Falcao és J. Rodríguez gazdagabb vizekre hajózott – a mostani átigazolási szezonban pedig Kondogbia, Yannick Ferreira Carrasco, Ocampos és Nicolas Isimat-Mirin eladása teremtette meg az erősítési alapot, a kolumbiai gólsast ismét kölcsönadták a Premier League-be, Munir Obbadi és Dimitar Berbatov pedig szerződése lejártával távozott.

A szűrő, Kondogbia húszmilliójába került anno a Monacónak, a belga szélső, Carrasco még 2010-ben 600 ezres kompenzáció mellett érkezett a tartalékokhoz a genki ifiktől, míg a karmester Ocamposon, a védő Isimat-Mirinen, a középpályás Obbadin bukott pár milliót; Berbatov pedig bőven megszolgálta aláírási pénzét az elmúlt idényben összehozott kilenc góljával és két gólpasszával.

Igen felkapott mostanában a tunéziai bekk, Abdennur (Milan, Juventus, Atlético Madrid, Liverpool, Roma, West Ham, Bayern München, Barcelona), míg Moutinhót az Inter és a Zenit vinné.

Ribolovjev, pontosabban monacói jobbkeze, Vagyim Vasziljev alelnök és sportigazgató igen bőkezűen forgatja a bevételeket, amiből akár igen rosszul is kijöhet a hercegségbeli klub – vagy példát mutat mindenki számára, hogyan kell a szó szoros értelmében gazdálkodni az UEFA fair play kényszere alatt.

Az azért tény, hogy finoman szólva is túlértékelten, 15 millió euróért jött a Carrasco-helyettes Ivan Cavaleiro a Benficától (igaz, hogy már felnőttválogatott, de az elmúlt idényben a Depor színeiben összesen csak 6 kanadai pontot termelt), egymillióval kevesebbért a mali karmester-támadó, Adama Traoré, a nyári U20-as világbajnokság aranylabdása, aki a Lille színeiben ugyan csak elvétve mutatta meg a zsenialitás jeleit, de árát a csillagos egekbe emelte a PSG, a Manchester United és a Liverpool érdeklődése.

Még jobb vételnek tűnik az argentin Berbatov-pótló, de támadó középpályásként is fungáló Guido Carrillo, akit 8.8 millióért engedett el csak az Estudiantes, mert 19 gólt lőtt a legutóbbi ottani szezonban; helyettesei a „négymilliós” Thomas Lemar, a gall U-válogatottak nagy reménysége és a rivális Lyontól (és a Juventus orra elől) elhappolt Fares Bahlouli lesznek. Utóbbi szintén a francia korosztályos válogatottak alaptagja.

A Real Madridban is megforduló brazil jobbhátvédet, Fabinhót már kétszer is kölcsönkérték a hercegségbeliek, most végleg megvették „végre” (miközben a Manchester City már legyeskedik is körötte). Mindössze húszéves a támadómindenes, Corentin Jean, akinek játékjogáért négymilliót kért a Troyes, amely íziben kölcsön is kapta egy évre a Ligue 2-ben tíz góllal záró labdarúgót. Ilyen egy igazi ment-jött!

A legnagyobb nyári fogás egyértelműen a „Fáraó”, azaz a milanos Stephan El Shaarawy, akit kétmillióért adott kölcsön a Milan, de 16-18-20 (forrása válogatja) milliósra rúgó vételi opcióval. Véleményünk szerint ha a sokoldalú támadót végre elkerülik a sérülések, Monacóban helyére kerül a futballvilágban, és keserűen megbánja a Milan még ezt a vételi opciót…

A sokak által előre jelzett nagy Monaco-összeomlásról meg elég legyen annyi, hogy El Shaarawy öt évre írt alá, szezononkénti hárommillió eurós fizetségért.

Nagy reményeket fűznek a Cavaleiróval együtt a Benficától (kölcsönbe, vételi opcióval) érkező szélsőhöz, Hélder Costához, a Chelsea-től a Falcao-ügylet farvizén kölcsönkapott horvát középső középpályáshoz, Mario Pasalichoz, és a második csapatból felkerült jobb oldali védőhöz, Yarouba Cissakóhoz, és elválik majd, milyen lesz a kölcsönből megtérő Pi élete Monacóban.

Mindezek a történések azt húzzák alá, hogy immáron letett arról Ribolovjev, hogy felvásárolja a nemzetközi futballvilág legjobbjait, hogy új PSG, új Chelsea vagy új Manchester City legyen, ehelyett elkezdtek a szó jó értelmében véve üzletelni – mint láthattuk, meglehetősen nagy kockázatot vállalva – a méregdrága ígéretekkel.

Hogy mire visz mindez, nem sejteni még, a Porto (mostanában sikeres) vagy az Ajax (mostanában sikertelen) példája is a régi diszkós ismerkedési bölcsességet igazolja: kockázat nélkül nincs haszon!

Mindeközben a lassan már 40 éves Ricardo Carvalho meghosszabbította szerződését, és hasonlóképpen cselekedett a 20 éves korhoz a megfelelő irányból közel lévő támadó, Anthony Martial is, akit igencsak kerülget a Tottenham. A londoniak első ajánlata angol értesülések szerint 21 millió euróról szólt – Martial két éve ötmillióért érkezett az Olympique Lyon tartalékjai közül.

További jó hír a csapatnak és szerelmeseinek, hogy nem kell megfizetnie az ASM-nek a Ligue 1 részére azt az 50 millió eurós kompenzációt, amelyet a liga azért rótt ki a klubra, mert míg Franciaországban 75 százalékos, sőt adott esetben még magasabb is az adókulcs az egymillió euró fölötti fizetésekre, ez a kulcs a hercegségben gyakorlatilag nulla.

És átigazolásoknál sokszor ez a helyzet (adó)kulcsa.

Párizsban például Zlatan Ibrahimovic nettó 14 milliós bére az bruttóban holmi 55 millió, míg Falcao a maga bruttó 14 milliójából kikapott 13-at (mivel légiós, de a franciák is megússzák egy erősen kedvezményes TB-járulékkal, és semmilyen honi dolgozó korosztálynak nem ajánljuk, hogy eszükbe jusson ez a cikk, miközben böngészik önnön bérjegyzéküket).

Jó hír lehet a törlés a juvés Fernando Llorentének vagy a milanos Hasim Maszturnak (akit írhatnánk Hachim Mastournak is, mivel nemcsak marokkói, olasz állampolgár is, ráadásul Itáliában született, és ott is nőtt fel), Mattia Destro és/vagy Mario Gomez ugyanakkor El Sha érkezésével minden bizonnyal lekerül az étlapról, William Carvalho szűrő pedig olyan felkapott lett a PL-ben, hogy 30 millión felül kellene áldozni érte. A Sporting CP-től közben feleennyiért vinnék a hercegségbeliek a szintén válogatott Adrien Silvát, míg ha Abdennur távozna, kölcsönbe érkezhetne helyette a Manchester Citytől Eliaquim Mangala. Azért ez utóbbi meglepő lenne, mint ahogyan abban sem látunk rációt, hogy a Chelsea kölcsönadná az ASM-nek Juan Cuadradót.

Mint ahogyan hiába nézték ki maguknak a franciák a Braga szűrőjét, Danilo Barbosát, a brazil játékos inkább a Valenciát választotta.

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2015 NYARA
AFC AJACCIO
Érkezett: Alassane Touré (Tours), Jérome Le Moigne (Lens, i.)
Távozott: Yoann Andreu (Angers, i.), Cyriaque Rivieyran (Clermont Foot, i.), Florian Fabre (Nimes, i.), Matar Fall (Toulon, i.)
SCO ANGERS
Érkezett: Ismaël Traoré (Stade Brest, ingyen), Billy Ketkeophomphone (FC Tours, i.), Slimane Sissoko (Vendée), Gilles Sunu (Évian), Pierrick Capelle (Clermont Foot, i.), Cheikh Ndoye (Créteil-Lusitanos, i.), Nicolas Pepe (Angers B), Mathias Serin (Romorantin, i.), Fabien Boyer (Chateauroux, kv.), Ludovic Ajorque (Le Poiré-sur-Vie, kölcsönből vissza), Jérémy Blayac (Racing Strasbourg, kv.), Yoann Andreu (Ajaccio, i.), Thomas Mangani (Chievo Verona), Romain Saiss (Le Havre, i.)
Távozott: Sacha Clémence (Créteil-Lusitanos), Rayan Frikeche (Ajaccio, i.), Nicolas Pepe (US Orléans, kölcsönbe), Jérémy Blayac (Racing Strasbourg, i.), Khalid Ajari (szerződése lejárt), Thomas Mangani (Chievo Verona, kv.), Jean-Jacques Pierre (Caen, kv.), Axel Ngando (Stade Rennes, kölcsönből vissza), Loic Guillon (szl.), Fabien Boyer (Kortrijk), Loic Guillon (szl.), Fabien Boyer (Kortrijk)
SC BASTIA
Érkezett: Sadio Diallo (Lorient), Adama Ba (Chamois Niort, kv.), Joseph Barbato (Colomiers, kv.), Jasszin Dzsebbur (Montpellier, k.), Alexander Djiku (Bastia B), Sadio Diallo (Stade Rennes)
Távozott: Djibril Cissé (Saint-Pierroise, i.), Christophe Vincent (Ajaccio, i.), Rjad Budebuz (Montpellier, 1.700.000), Gadji Tallo (AS Roma, kv.), Alphonse Aréola (PSG, kv.), Guillaume Gillet (RSC Anderlecht, kv.), El-Hadji Ba (Sunderland, kv.), Giovanni Sio (FC Basel, kv.), Hervin Ongenda (PSG, kv.), Romain Achilli (szl.), Drissa Diakité (szl.)
FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Frédéric Guilbert (Girondins Bordeaux B), Gaëtan Laborde (Stade Brest, kv.), Emiliano Sala (Caen, kv.), Clément Badin (Real Avilés, kv.)
Távozott: Marc Planus (szl.), Azbe Jug (Sporting CP, i.), Julien Faubert (szl.), Clément Badin (szl.), Tiago Ilori (Liverpool, kv.), Rodrigo Castro (szl.), Younés Kaabouni (Red Star 93, k.), David Djigla (Niort, i.)
SM CAEN
Érkezett: Vincent Bessat (Nantes, i.), Jordan N’Kololo (Clermont Foot, i.), Florian Le Joncour (Concarneau, i.), Sziam Ben Jusszef (Astra Giurgiu, i.), Florian Raspentino (Dijon, kv.), Mathieu Duhamel (Évian, kv.), Jean-Jacques Pierre (SCO Angers, kv.), Jonathan Delaplace (Lille, 600.000), Andy Delort (Wigan Athletic, 1.400.000), Cheik Traoré (Caen B), Jordan Leborgne (Caen B)
Távozott: José Saez (szl.), Felipe Saad (szl.), Bengali-Fodé Koita (szl.), Yrondu Musavu-King (szl.), Thomas Lemar (AS Monaco, 4.000.000), Emiliano Sala (Girondins Bordeaux, kv.), Nicolas Benezet (Évian, kv.), Sloan Privat (Gent, kv.), Jean-Jacques Pierre (Tours, i.), Cheik Traoré (US Avranches, k.)
EA GUINGAMP
Érkezett: Sloan Privat (Gent, k.), Nill de Pauw (Lokeren, 750.000), Tiécoro Keita (Paris FC, kv.), Mana Dembélé (Nancy, kv.), Julien Begue (US Boulogne, kv.), Théo Guivarch (Lorient B), Nicolas Benezet (Évian, 1.200.000)
Távozott: Ladislas Douniama (szl.), Hugo Guichard (szl.), Rasid Aliui (Stade Laval, k.), Claudio Beauvue (Olympique Lyon, 5.000.000), Sylvain Marveaux (Newcastle United, kv.), Jérémy Pied (Nice, kv.), Sambou Yatabaré (Olympiakosz, kv.), Christophe Mandanne (Dibba al-Fudzsairah, i.)
OSC LILLE
Érkezett: Romain Jamrozik (Lille B), Benjamin Pavard (Lille B), Renato Civelli (Bursaspor, i.), Eric Bauthéac (Nice, 2.400.000), Wilfried Kanon (Den Haag, 500.000), John Jairo Ruiz (Oostende, kv.), Julian Jeanvier (Royal Mouscron-Péruwelz, kv.), Maki Tall (Red Star 93, kv.), Ronny Rodelin (Royal Mouscron-Péruwelz, kv.), Sehrou Guirassy (Stade Laval), Munir Obbadi (AS Monaco, i.), Gadji Tallo (AS Roma, 1.000.000)
Távozott: Abdoulaye Diaby (FC Bruges, 2.000.000), David Rozehnal (Oostende, i.), Simon Kjaer (Fenerbahce, 7.650.000), Rony Lopes (Manchester City, kv.), Divock Origi (Liverpool, kv.), Jonathan Delaplace (Caen, 600.000), Adama Traoré (AS Monaco, 14.000.000), Idrissa Gueye (Aston Villa, 12.500.000)
LORIENT
Érkezett: Pape Paye (Dijon, i.), Maxence Derrien (Avranches, kv.), Rémi Mulumba (Auxerre, kv.), Enzo Réale (Arles-Avignon, kv.), Alain Traoré (AS Monaco, kv.), Louis Nganioni (Lyon B)
Távozott: Fabien Audard (visszavonult), Pedrinho (Rio Ave, i.), Cheick Touré (szl.), Fabien Robert (szl.), Mathieu Coutadeur (szl.), Sadio Diallo (FC Stade Rennes (Stade Rennes, kv.), Gianni Bruno (Évian, kv.)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Jérémy Morel (Olympique Marseille, i.), Claudio Beauvue (Guingamp, 5.000.000), Jérémy Frick (Servette, kv.), Louis Nganioni (Lyon B)
Távozott: Yoann Gourcuff (szl.), Mouhamadou Dabo (szl.), Jérémy Frick (Biel-Bienne), Fares Bahlouli (AS Monaco, 3.500.000), Sidy Koné (szl.), Louis Nganioni (Utrecht, k.)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Yohann Pelé (Sochaux, i.), Georges-Kevin N’Koudou (Nantes, 1.500.000), Gaël Andonian (Olympique Marseille B), Karim Rekik (Manchester City, 5.000.000), Laurent Abergel (Ajaccio, kv.), Modou Sougou (Évian, kv.), Fued Kadir (Real Betis, kv.), Dória (Sao Paulo, kv.), Lucas Ocampos (AS Monaco, 7.000.000), Szaber Khalifa (Club Africain, kv.), Bouna Sarr (Metz, 1.500.000)
Távozott: André Ayew (Swansea City, i.), Jérémy Morel (Olympique Lyon, i.), Fued Kadir (Real Betis, 600.000), Rod Fanni (al-Arabi, i.), Momar Bangoura (szl.), André-Pierre Gignac (Tigres, i.), Dimitri Payet (West Ham United, 15.000.000), Giannelli Imbula (Porto, 20.000.000), Lucas Ocampos (AS Monaco, kv.), Szaber Khalifa (Club Africain, 1.000.000), Brice Samba (Nancy, k.), Julien Fabri (Bourg-Péronnas, i.)
AS MONACO
Érkezett: Fabinho (Rio Ave, 6.000.000), Guido Carrillo (Estudiantes, 8.800.000), Thomas Lemar (Caen, 4.000.000), Paul Nardi (Nancy, kv.), Jessy Pi (Troyes, kv.), Marcel Tisserand (Toulouse, kv.), Delvin N’Dinga (Olympiakosz, kv.), Munir Obbadi (Hellas Verona, kv.), Gaetano Monachello (Virtus Lanciano, kv.), Nicolas Isimat-Mirin (PSV, kv.), Falcao (Manchester United, kv.), Edgar Salli (Académica Coimbra, kv.), Borja López (Deportivo La Coruna, kv.), Lucas Ocampos (Olympique Marseille, kv.), Quentin N’Gakoutou (Lausanne, kv.), Fares Bahlouli (Lyon, 3.500.000), Mario Pasalic (Chelsea, k.), Corentin Jean (Troyes, 4.000.000), Yarouba Cissako (Monaco B), Corentin Tirard (Monaco B), Ivan Cavaleiro (Benfica, 15.000.000), Adama Traoré (Lille, 14.000.000), Hélder Costa (Benfica B, k.), Stephan El Shaarawy (AC Milan, k., 2.000.000), Raphaël Diarra (Monaco B)
Távozott: Dimitar Berbatov (szl.), Abdou Diallo (Zulte Waregem, k.), Geoffrey Kondogbia (Inter, 30.000.000), Nicolas Isimat-Mirin (PSV, 2.400.000), Fabinho (Rio Ave, kv.), Maarten Stekelenburg (Fulham, kv.), Matheus Carvalho (Fluminense, kv.), Alain Traoré (Lorient, kv.), Lucas Ocampos (Marseille, 7.000.000), Wallace (Sporting Braga, kv.), Aboubakar Kamara (Kortrijk, i.), Borja López (FC Arouca, i.), Falcao (Chelsea, k., 5.700.000), Corentin Jean (Troyes, k.), Valere Germain (Nice, k.), Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid, 20.000.000), Munir Obbadi (Lille, i.), Delvin N'Dinga (Lokomotiv Moszkva, k.)
HSC MONTPELLIER
Érkezett: William Rémy (Dijon, i.), Rami Benszebaini (Paradou, k.), Riad Budebuz (Bastia, 1.700.000), Jérome Roussillon (Sochaux, kv.), Jasszin Dzsebbur (Varese, kv.), Mamadou N'Diaye (Montpellier B), Ellyes Skhiri (Montpellier B)
Távozott: Lucas Barrios (Szpartak Moszkva, kv.), Jasszin Dzsebbur (Bastia, k.), Siaka Tiéné (szl.), Karim Ait-Fana (szl.)
NANTES
Érkezett: Adrien Thomasson (Évian, 800.000), Wilfried Moimbé (Stade Brest, i.), Adryan (Flamengo, k.), Birama Touré (Stade Brest, kv.), Abdoulaye Touré (Le Poiré-sur-Vie, kv.), Amin Udriri (Arles-Avignon, kv.), Fernando Aristeguieta (Philadelphia Union, kv.), Kolbeinn Sigthórsson (Ajax, 3.000.000)
Távozott: Serge Gakpé (Genoa, i.), Kian Hansen (Midtjylland, 1.500.000), Vincent Bessat (Caen, i.), Erwin Zelazny (Rodez Aveyron Football, i.), Georges-Kevin N’Koudou (Olympique Marseille, 1.500.000), Nassim Badri (szl.)
OGC NICE
Érkezett: Jean Michaël Seri (Pacos de Ferreira, 1.000.000), Hatem Ben Arfa (egyesület nélkül), Maxime Le Marchand (Le Havre), Albert Rafetraniaina (Nice B), Said Benrahma (Nice B), Jordan Astier (Fréjus-Saint-Raphaël, kv.), Stéphane Bahoken (Racing Strasbourg, kv.), Lucas Rougeaux (Fréjus-Saint-Raphaël, kv.), Jérémy Pied (Guingamp, kv.), Said Benrahma (Nice B), Valere Germain (Monaco, k.)
Távozott: Didier Digard (Real Betis, i.), Eric Bauthéac (Lille, 2.400.000), Carlos Eduardo (Porto, kv.), Joris Delle (Lens), Souleymane Diawara (szl.), Xavier Pentecote (szl.), Lloyd Palun (szl.), Moussa M'Bow (szl.), Jordan Astier (szl.), Fabien Dao Castellana (szl.), Didier Digard (Real Betis, i.), Alexy Bosetti (Tours, k.)
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Presnel Kimpembe (PSG B), Serge Aurier (Toulouse, 10.000.000), Alphonse Aréola (Bastia, kv.), Jordan Ikoko (Le Havre, kv.), Youssouf Sabaly (Évian, kv.), Hervin Ongenda (PSG, kv.), Lorenzo Callegari (PSG B), Alec Georgen (PSG U18), Antoine Conte (Stade Reims, kv.), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt, 9.500.000)
Távozott: Zoumana Camara (visszavonult), Alphonse Aréola (Villarreal, k.), Mory Diaw (szl.), Serge Aurier (Toulouse, kv.), Antoine Conte (Stade Reims, i.), Yohan Cabaye (Crystal Palace, 13.900.000)
STADE REIMS
Érkezett: Atila Turan (Kasimpasa, kv.), Gaëtan Courtet (Stade Brest, kv.), Antoine Conte (PSG, i.), Frédéric Bulot (Standard Liege)
Távozott: Chris Mavinga (Rubin Kazany, kv.), Valentin Roberge (Sunderland, kv.), Antoine Conte (PSG, kv.), Gaëtan Courtet (Auxerre), Sacha Bastien (szl.), Christopher Glombard (Paris FC, k.), Yann Benedick (US Sarre-Union, i.)
FC STADE RENNES
Érkezett: Ludovic Baal (Lens, i.), Yacouba Sylla (Aston Villa, 1.500.000), Pedro Mendes (Parma, i.), Giovanni Sio (FC Basel), Sadio Diallo (Lorient, kv.), Abdoulaye Diallo (Le Havre, kv.), Cédric Hountondji (Chateauroux, kv.), Wesley Said (Stade Laval, kv.), Adrien Hunou (Clermont Foot, kv.), Edvinas Gertmonas (Atlantas Klaipeda, kv.), Dimitri Kevin Cavaré (Lens, kv.),
Axel Ngando (Angers, kölcsönből vissza)

Távozott: Vincent Pajot (Saint-Étienne, i.), Philipp Hosiner (1.FC Köln, k.), Christopher Dilo (Dijon, i.), Jean II Makoun (szl.), Sadio Diallo (Bastia)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Vincent Pajot (Stade Rennes, i.), Kévin Théophile-Catherine (Cardiff City, 2.000.000), Pierre-Yves Polomat (Stade Laval, kv.), Benoit Assou-Ekotto (egyesület nélküli)
Távozott: Franck Tabanou (Swansea City, 4.900.000), Baptiste Valette (Royal Excelsior Virton), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City, kv.), Kévin Théophile-Catherine (Cardiff City, kv.), Landry N'Guemo (szl.)
FC TOULOUSE
Érkezett: Yann Bodiger (Toulouse B), Serge Aurier (PSG, kv.), Mauro Goicoechea (FC Arouca)
Távozott: Serge Aurier (PSG, 10.000.000), Zacharie Boucher (Auxerre, 500.000), Dragos Grigore (al-Szailija, k.), Marcel Tisserand (Monaco, kv.), Amadou Soukouna (szl.), Lionel M'Pasi (szl.), Florian David (szl.)
AC ES TROYES
Érkezett: Lossémy Karaboué (Nancy, i.), Christian Bekamenga (Stade Laval), Georges Gope-Fenepej (US Boulogne, kv.), Mickaël Barreto (US Avranches, kv.), Khassa Camara (US Boulogne, kv.), Corentin Jean (Monaco, k.)
Távozott: Florian Jarjat (visszavonult), Stéphen Drouin (szl.), Salimo Sylla (Auxerre, i.), Mickaël Barreto (US Orléans, i.), Jessy Pi (AS Monaco, kv.), Christian Bekamenga (Stade Laval, kv.), Corentin Jean (Monaco, 4.000.000), Khassa Camara (szl.), Khassa Camara (szl.), Lionel Carole (Galatasaray, 1.500.000)
Vastaggal az elmúlt hét igazolásai, lezárva csütörtök délben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik