IFFHS: Messi és CR az álomválogatottban, a brazil Ronaldo csak a B-csapatban

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.22. 20:01
null
Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is bekerült a legjobbak közé az IFFHS-nél (Fotó: AFP)
Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is bekerült minden idők legjobb férfi futballistáinak álomcsapatába a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szavazásán.

 

A Barcelona argentin és a Juventus portugál világsztárja mellett a brazilok Fekete Gyöngyszeme, vagyis Pelé kapott még helyet a csatársorban, míg az argentinok tavaly elhunyt extraklasszis támadójának, Diego Maradonának a középpályán jutott hely az álomtizenegyben, amelynek tagja lett még a régi sportági nagyságok közül Beckenbauer, Cruyff és a szovjetek világklasszis kapusa, Jasin is.

Nem fért be viszont az álomválogatottba Ronaldo Nazário, a brazil labdarúgás egy másik ikonikus alakja, akit a B-csapatba szavaztak be – mások mellett Zidane, Platini, Gerd Müller és Di Stéfano társaságában –a voksolásban részt vevő újságírók, volt futballisták és az összes kontinenst képviselő szakemberek.

(Mi, magyarok egyvalakit nagyon hiányolunk az összeállításokat olvasva: Puskás Ferencet – A szerk.)

A férfi labdarúgók álomcsapata az IFFHS-nél
Lev Jasin (Szovjetunió) – Cafú (Brazília), Franz Beckenbauer (NSZK), Franco Baresi (Olaszország), Paolo Maldini (Olaszország) – Xavi (Spanyolország) – Diego Maradona (Argentína), Johan Cruyff (Hollandia) – C. Ronaldo (Portugália), Pelé (Brazília), Lionel Messi (Argentína)

A B-csapat
Gianluigi Buffon (Olaszország) – Carlos Alberto (Brazília), Bobby Moore (Anglia), Daniel Passarella (Argentína), Roberto Carlos (Brazília) – Lothar Matthäus (NSZK/Németország) – Zinédine Zidane (Franciaország), Michel Platini (Franciaország) – Ronaldo (Brazília), Gerd Müller (NSZK), Alfredo di Stéfano (Argentína/Spanyolország)

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik