IFFHS: Marozsán Dzsenifer is tagja az álomválogatottnak

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 14:36
null
Marozsán Dzsenifer is tagja az álomválogatottnak (Fotó: AFP)
Marozsán Dzsenifert is beszavazták minden idők legjobb női futballistáinak álomcsapatába – tudatta honlapján a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A budapesti születésű, német színekben szereplő 29 éves játékos, aki a négyszeres magyar válogatott Marozsán János lánya, ez év elején az elmúlt évtized legjobb női labdarúgója és irányítója címeket is kiérdemelte, most pedig az IFFHS voksolásának eredményeképpen a világfutball álomtizenegyébe került be, jobb oldali támadó középpályás poszton. A szavazásban újságírók, volt futballisták és az összes kontinenst képviselő szakemberek vettek részt.

Az olimpiai bajnok, Eb-győztes, 98-szoros német válogatott Marozsán francia klubcsapatával, az Olympique Lyonnal négyszer nyerte már meg a Bajnokok Ligáját, egyszer pedig a Frankfurttal diadalmaskodott a BL-ben. Emellett 2016-ban, 2018-ban és 2020-ban őt választották meg az esztendő legjobb játékosának.

A NŐI LABDARÚGÓK ÁLOMCSAPATA AZ IFFHS-NÉL
Hope Solo (Egyesült Államok) – Lucy Bronze (Anglia), Wendy Renard (Franciaország), Christie Pearce (Egyesült Államok), Joy Fawcett (Egyesült Államok) – Szava Homare (Japán) – Marozsán Dzsenifer (Németország), Marta Vieira da Silva (Brazília) – Megan Rapinoe (Egyesült Államok), Mia Hamm (Egyesült Államok), Alex Morgan (Egyesült Államok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik