IFAB: még tovább marad a meccsenkénti öt csere lehetősége

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 18:29
null
Jövő végéig marad az öt csere a bajnokikon (Fotó: AFP)
A futball szabályalkotó testülete (IFAB) meghosszabbította a mérkőzésenkénti öt cseréről szóló lehetőséget.

A szeptemberben már meghosszabbított – és akkor jövő augusztusig szóló – lehetőséget az IFAB szerdai tájékoztatása alapján a nemzeti bajnokságokban 2021 végéig, míg a nemzetközi eseményeken 2022 nyaráig lehetőség van megtartani.

Közölték: a koronavírus-járvány futballra gyakorolt hatását továbbra is figyelemmel kell kísérni, és ahhoz kapcsolódóan kell meghozni a szükséges változtatásokat. Kiemelték: az már a kontinentális tagszervezetek hatáskörébe tartozik, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel vagy sem.

Az európai szövetség (UEFA) a 2020–2021-es idény elején a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Nemzetek Ligájában is visszatért a három cseréhez, de több edző ezzel kapcsolatos kritikus nyilatkozatát követően, valamint az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) nyomására szeptemberben ismét ötre módosított.

Az öt európai topliga közül négyben, a francia, a német, az olasz és a spanyol első osztályban – a magyar élvonalhoz hasonlóan – öt csere engedélyezett jelenleg, viszont Angliában megmaradtak a háromnál. Ez utóbbi miatt a Premier League edzői – így többek között a címvédő Liverpoolt vezető Jürgen Klopp, valamint a Manchester City trénere, Josep Guardiola – változatlanul kifejezik elégedetlenségüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik