Németország: Huszti Szabolcs is részt vett a Bundesliga-gólkirály búcsúmeccsén

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 18:02
null
Huszti Szabolcs (elöl, jobbról a hatodik) is meghívást kapott Alex Meier gálameccsére (Fotó: profis.eintracht.de)
Az Eintracht Frankfurt szerdán búcsúmérkőzést szervezett a klublegenda, a csapatban 2004 és 2018 között, 14 évig futballozó, az aktív pályafutását 2020-ban befejező, 39 éves Alex Meier tiszteletére, és az eseményre a csatár korábbi magyar csapatársa, Huszti Szabolcs is meghívót kapott.

A 2015-ben 19 góllal Bundesliga-gólkirály Alex Meier óriási tiszteletnek örvend az idén Európa-ligát nyerő Eintracht Frankfurtnál. A jelenleg a klub második csapatánál, pályaedzőként dolgozó korábbi csatár szerdai gálamérkőzését több mint harmincezer szurkoló előtt rendezték meg Frankfurtban. A találkozón az 51-szeres magyar válogatott Huszti Szabolcs is részt vett, aki a 2016–2017-es idényben futballozott együtt Meierrel az Eintrachtban.

„Nagyon jó érzés volt, hogy Alex személyesen meghívott a búcsúmérkőzésére azok után, hogy mi csak egy évet játszottunk együtt korábban – újságolta a Nemzeti Sport megkeresésére Huszti Szabolcs, aki több részletben összesen hat évet futballozott Németországban, Hannoverben és Frankfurtban. – Nagy sztár Frankfurtban, harminckétezren voltak kíváncsiak a meccsre. Jó volt újra találkozni a korábbi csapatársakkal, közismert labdarúgókkal, és látni azt, hogy Németországban mennyire profin megszerveznek egy ilyen gálamérkőzést, amelyet fogadás is követett.”

A korábbi szélső elmondta, olyan sztárok is elfogadták a meghívást, mint a Frankfurt egykori nigériai klasszisa, Jay-Jay Okocha, a kilencvenes évek elejének ghánai csillaga, Anthony Yeboah vagy az 1990-ben világbajnokságot nyerő bombázó, Uwe Bein. Huszti Szabolcs volt csapattársai közül pedig ott volt az argentin David Abraham, a jelenleg is Frankfurtban játszó Timothy Chandler, de pályára lépett az El-győztes klub kapusa, Kevin Trapp és a Leverkusen jelenlegi kapuvédője, Lukas Hradecky is. A gálameccs két csapatát tapasztalt Bundesliga-edzők irányították: Friedhelm Funkel és Armin Veh.

Az aktív futballal két éve felhagyó, legutóbb Debrecenben már edzőként dolgozó Huszti Szabolcsnak ez volt az első nagypályás meccse azóta, hogy befejezte pályafutását.

„Jó érzés volt, hogy három keresztszalagműtét után, még aktív játékosok között is bírtam a tempót, pedig az elmúlt két évben, mióta visszavonultam, most játszottam először nagypályás meccsen. Nagyszerű futballélmény volt” – szögezte le Huszti a 8–8-as végeredményt hozó gálamérkőzéssel kapcsolatban (a 16 gólból hatot szerzett az ünnepelt, Alex Meier).

Így búcsúztatta Alex Meiert a Frankfurt



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik