Horvátország: Mészáros Lőrinc klubja átírja az erőviszonyokat

Vágólapra másolva!
2016.09.11. 13:32
null
Útban Eszék felé (Fotó: NK Osijek, Facebook)
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó NK Osijek kiválóan szerepel a horvát labdarúgó-bajnokságban, és szombaton újra nagyot alakított: hat éve íródó, 103 mérkőzéses sorozatnak vetett véget azzal, hogy 1–0-ra győzött a Dinamo Zagreb vendégeként.

 

A Dinamo ezt megelőzően 2010 júliusában veszített bajnoki mérkőzést a Maksimir Stadionban (Rijeka, 1–2), azóta 90 győzelem és 13 döntetlen mellett nem szenvedett egyetlen bajnoki vereséget sem hazai pályán – egészen szombatig, az idehaza a Puskás Akadémiát működtető magyar vállalkozó (többségi) tulajdonába tartozó eszéki csapat látogatásáig.

A Josip Knezevic góljával nyerő, a tabella harmadik helyén álló eszékiek a legutóbbi szezon 36 fordulója során 34 pontot szereztek – most az első nyolcban 19-et, ugyanannyit, mint a Dinamo és a hét meccsnél járó éllovas, a Rijeka. A 2015–2016-os idényben nyolc forduló után öt pontjuk volt, ezt a mennyiséget most majdnem megnégyszerezték.

„Mindannyian nagyon sajnáljuk, hogy kikaptunk az eszékiektől, de el kell ismerünk, nagyon jól játszottak – fogalmazott Domagoj Antolic, a Dinamo csapatkapitánya. – Nem számítottunk erre a vereségre, különösen nem a bajnokságnak ebben a szakaszában. Szomorú, hogy megszakadt ez a szép sorozat, de tovább kell lépnünk, tiszta fejjel kell elutaznunk a Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik