Az új stadion látványterve (Fotó: gnkdinamo.hr)

 

 

A Dinamo hivatalos honlapján közzétett anyagban leírják, az UEFA előírásait betartva ifjabb Otto Baric zágrábi építész, a horvát edzőlegenda Otto Baric fia tervezte a létesítményt. A stadion Zágráb maksimiri városnegyedében kapna helyt. Az aréna 34 ezer férőhelyes lenne, a VIP-szekció 3000 embert fogadhatna, emellett a parkolók kialakítása is a terv fontos része, hiszen az objektum a város belsejében helyezkedne

Természetesen fedett lenne valamennyi ülőhely és a stadionon belül az ajándékbolttól a klubmúzeumon át különböző vendéglátóipari egységek kerülnének kialakításra – olvasható a tanulmányban, mely az UEFA és a FIFA valamennyi ajánlásának megfelel.

„A Dinamo otthonául szolgáló beruházás mintegy 60 millió eurós, három éven belüli megvalósításával számolhatnánk” – olvasható a zágrábi egyesület álláspontja. Stratégiai partnerének a várost tekintené mindebben – a terület tulajdonosa ugyanis a horvát főváros – és a törekvések fontos támogatóiként tekintenek a Dinamo szurkolóira is annak érdekében, hogy „a horvát labdarúgás büszkeségének, a Dinamo Zagrebnak egy valóban modern otthona épülhessen.”