Kétszer vezetett az Eszék, kétszer egyenlített a Varazdin

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 18:49
null
Kleinheislerék tovább bukdácsolnak (Fotó: Imago Images)
A horvát bajnokság 5. fordulójában az NK Osijek változatos meccsen 2–2-es döntetlent ért el a Varazdin ellen.

 

HORVÁT 1. HNL
5. FORDULÓ

NK Osijek (Eszék)–Varazdin 2–2
(Jugovic 57., Beljo 77., ill. Brodic 65., Peric 83.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Újabb lehetőség, újabb kudarcnak tekinthető eredmény Eszéken. A Kleinhesler Lászlót a második félidőtől a soraiban tudó Osijek gyengén kezdte az első félidőt. Lényegében negyven percen át az történt a pályán, amit a Varazdin akart. A horvát sajtó szerint Nenad Bjelica edző alatt inog a kispad, ezért lett volna fontos a győzelem.

Az első félidő gyenge hazai játéka az utolsó öt percben változott meg, és ekkor akár a vezetést is megszerezhették volna a kék-fehérek, csakhogy Caktas lövése a kapufán csattant.

A második félidőben határozottabban játszott az Eszék, bejött Kleinheisler is, és mindjárt adott egy gólpasszt az 57. percben, amikor is Jugovic remek fejese előnyhöz juttatta a hazaiakat.

A hazai nézők öröme nem tartott sokáig, mert a 65. percben egyenlítettek a vendégek. Szerencse is kellett hozzá, de Brodic csak betalált Ivusic hálójába. 1–1

Megélénkült a meccs, és újra eszéki vezetés következett. Ezúttal Bjelo fejelt a kapuba, a 77. percben (2–1), így felcsillant a remény a várva várt győzelemre. Viszont mégis döntetlen lett a vége, mert a varasdiak nagy erővel támadtak az egyenlítésért, és a 83. percben össze is jött nekik, ezúttal Brodic az előkészítésben jeleskedett, Peric talált be. 2–2

Az eszéki győzelem ezúttal is elmaradt, folytatódott tehát a hazai csapat vesszőfutása.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége a meccsnek, maradt a döntetlen. 2–2

83. perc: GÓÓÓL! MEGINT EGYENLŐ! A Varazdin minden mindegy alapon ment előre, és jól tette. Brodic passzolt Perichez, aki erős lövéssel egyenlített. 2–2

77. perc: GÓÓÓL! MEGINT VEZET AZ ESZÉK! Jurcevic szabadult meg az őrzőjétől, majd a beadását Beljo fejelte a vendégek kapujába. 2–1

72. perc: Kleinheisler vitatta a játékvezető egyik döntését, kapott is érte sárga lapot.

65. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A VARAZDIN! Teklic indult meg a jobb szélen, majd középre kanyarított, Brodic érkezett középen, és bár a varasdi csatár gyengén lőtte el, a labda valahogy mégis utat talált a kapuba. 1–1

57. perc: GÓÓÓÓL! VEZET AZ ESZÉK! Kleinheisler futott el a jobb oldalon, kirontottak rá, viszont középen őrizetlen maradt Jugovic, érkezett a labda, ő pedig 9 méterről a hálóba fejelt. 1–0

56. perc: Milos beadását Fiolic szúrta rá, de a labda a blokkról pattant le.

46. perc: A szünetben beállt az Eszékbe Kleinhelisler László is, hátha lendít a hazaiak szekerén.

46. perc: Közben kiderült, hogy a lábsérülést szenvedett Postonjskit a kórházba érkezés után azonnal a műtőbe vitték.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+5. perc: Vége az első félidőnek. 0–0

45+2. perc: Jobb oldali beadás után Janjic fejese nem sokkal kerülte el a varasdi kaput.

41. perc: Kapufa! Caktasgondolt egyet, és jó lövése a kapufáról vágódott ki. Ez volt az első igazi hazai lehetőség, de nem ment be.

33. perc: Vergődnek a hazaiak, most éppen Ivusic kapusnak kellett a kapujából kifutva mentenie.

24. perc: Caktasszabálytalansága után Postonjski maradt a földön. Ápolás. Postonjskit hordágyon viszik el, le kellett cserélni. Nem volt szándékos az ütközés, ezért nincs is lap. Nagyon súlyos a sérülés, többen a pályán oda sem mertek nézni.

21. perc: Egyelőre sokkal jobban játszik a Varazdin, a hazaiaknak nem sok momentumuk akad. De legalább nem kaptak gólt.

11. perc: Varasdi támadás futott a pályán, ami a nézőknek természetesen nem tetszett. Postonjski próbálkozott ballal, de a kaput nem találta el.

1. perc: Elkezdődött a találkozó.

Az NK Osijek kezdőcsapata:
Ivusic – Skoric, Milos, Jurcevic – Jugovic, Janjic, Barisic, Brlek, Fucak – Caktas, Miérez.

ELŐZMÉNYEK

„Kemény edzésekkel, beszélgetésekkel és a csapaton belüli hangulat javításával igyekeztünk erőt gyűjteni a vasárnapi mérkőzésre, hogy újra megízlelhessük a győzelem ízét” – ezt Nenad Bjelica, az NK Osijek vezetőedzője mondta a klub honlapján a Varazdin ellen mérkőzés előtt. Azok után, hogy az elmúlt hetekben az eszéki csapat a vártnál jóval gyengébben szerepelt a horvát bajnokságban, négy mérkőzés után csupán négy pontja van. Az első fordulóban a HNK Gorica legyőzését követően meglepetésre kikapott a Lokomotiva Zagrebtől, csak 0–0-ra futotta a Slaven Koprivnica ellen, majd kínos vereséget szenvedett az Istra 1961 együttesétől.

Az újonc Varazdin váratlanul jól kezdte a bajnokságot, ugyanúgy négy pontja van négy meccs után, elcsípett egy pontot a címvédő Dinamo Zagreb ellen is.

„Ellenfelünk fiatal és energikus csapat, gyors, jól szervezett, és kiváló az edzője – fogalmazott az eszékiek mestere. – De ki kell jönnünk ebből a válságból. Az edzéseken kiderült számomra, kikben van meg az erő és a hit, és kik azok, akiket visszafog, hogy nyomás van rajtunk. Oroszlánokra van szükségem, akik vállalják a felelősséget.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik