Kleinheisler elment, csak döntetlent játszott az Eszék

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.01.21. 14:49
null
Csak döntetlent játszott hazai pályán az Eszék (fotó: nk-osijek.hr)
A horvát labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a harmadik helyen álló eszékiek a gyengébben szereplő fiumeieket fogadták, de hiába szereztek gyorsan vezetést, erősen visszaestek, és csak 1–1-es döntetlent értek el.

 

HORVÁT BAJNOKSÁG
18. FORDULÓ
NK OSIJEK–RIJEKA 1–1
(Spoljaric 8., ill. Frigan 38. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A bajnokságot immár Kleinheisler László nélkül folytató NK Osijek az ebben az idényben gyengébben szereplő Rijekát fogadta abban a reményben, hogy egy győzelemmel ragadni tud majd az élen álló Dinamo Zagreb, Hajduk Split pároshoz.

Ennek megfelelően nagy iramban kezdődött a meccs, amelynek elején szakadni kezdett a hó, ami alaposan megnehezítette mindkét csapat dolgát. Az Eszék beszorította ellenfelét, amely csak nyomozta a labdát, és a 8. percben csak a saját kapujában találta meg. Spoljaric fejelt öt méterről a kapuba. 1–0

Támadásban maradt az Eszék egészen a 25. percig, és többször is csak a balszerencséjén múlt, hogy nem tudta növelni az előnyét. Ezt aztán meg is bánták a hazaiak, mert a félidő közepétől elkezdte átvenni a játék irányítását a Rijeka, és egyre nagyobb mezőnyfölényt harcolt ki. Szinte „érett” a fiumei gól, amely meg is született, méghozzá egy beadás utáni kezezés miatt. A tizenegyest a 38. percben vágta be kegyetlenül Frigan. 1–1

A második félidő némileg csúszott a havas pálya pirossal történő újravonalazása után, majd a fagyoskodó nézők nagy bánatára továbbra is a Rijeka volt aktívabb.

Egészen a 80. percig nagyjából a vendégek akarata érvényesült, bár folyamatos játék alig-alig tudott kialakulni. Ekkor újra veszélyesebbé vált az Eszék, de azért annyira nem, hogy még helyzetbe is kerülhessen.

Ennek ellenére a hazaiak majdnem megnyerték a meccset, mert az utolsó percben Zivkovic révén betaláltak, a videobíró azonban les miatt elvette a találatot, így maradt az eszéki szempontból csalódást keltő döntetlen.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Vége a meccsnek, maradt a döntetlen. 1–1

90. perc: NINCS GÓL! Kiderült, hogy les miatt nem érvényes a találat.

88. perc: Zivkovic talált be a rijekai kapuba, de iszonyú sokáig nézte a video bíró az esetet.

80. perc: Elállt a hó, de sajnos ettől sem lett jobb a játék.

70. perc: Csapkodó a játék, helyzet nem tudott kialakulni.

56. perc: Hihetetlen fiumei helyzetek maradtak ki. Előbb Ivusic védett nagy bravúrral egy fejest, majd a kipattanót hárman sem tudták a hálóba gyötörni közvetlen közelről.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A hóesés miatt újra kellett vonalazni a pályát (pirossal), ezért késett a második félidő kezdése.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, az állás döntetlen. 1–1

38. perc: A tizenegyest Frigan ballal a jobb felsőbe vágta. Nem volt kegyelem. 1–1

38. perc: Két percig nézegették, végül csak megadta a bíró. Jöhet a tizenegyes.

35. perc: Tizenegyes? Figyeli a videobíró. Bal oldali fiumei beadás után ért Lovric kézzel a labdához.

33. perc: Nagyot változott a játék képe, az első 25 perc heves eszéki rohamai immáron a múlté, a dagonyázáshoz jobban alkalmazkodva támad a Rijeka.

29. perc: Nagy fiumei helyzet maradt ki, bal oldali támadás végén jött a középre gurítás, és Frigan alig 5 méterről centikkel pörgetett el a jobb kapufa mellett.

15. perc: Zuhog a hó Eszéken, rettentően mostoha körülmények között játszanak a csapatok, egyelőre óriási a hazai fölény.

9. perc: GÓÓÓL! VEZET AZ ESZÉK! Jobb oldali szöglet után Spoljaric nem túl erős fejese a kapus hóna alatt csúszott be a kapuba. 1–0

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az Eszék fehér-kékben, a Rijeka kék-fehérben játszik.

 

Az Osijek kezdőcsapata:
Ivusic – Nejasmic, Jugovic, Caktas, Miérez – Grzan, Zaper, Jurcevic – Barisic, Lovric, Spoljaric.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik