Hollandia: visszavonul a 109-szeres válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 13:44
null
Van der Vaart befejezi (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását Van der Vaart, a Real Madrid, a Tottenham és a Hamburg korábbi középpályása, aki jelenleg a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló Esbjergben futballozik.

A most 35 esztendős Rafael van der Vaart az Ajaxban lett profi játékos, legjobb éveit pedig a Hamburgnál töltötte el. A 2007–2008-as idényben 44 tétmeccsen lőtt 21 góljával a Real Madridot is meggyőzte, hogy érdemes szerződtetni. Két év alatt azonban nem kapott túl sok lehetőséget, így továbbállt, Londonba, ahol a Tottenham csapatkapitánya is volt. Újabb két idény után pedig visszatért az ekkor már inkább német közép-, mint élcsapat HSV-hoz.

Az elmúlt években saját karrierjét kedvese, a dán válogatott kézilabdázó Estavana Polman pályafutásához igyekezett igazítani. A Real Betistől Dániába igazolt, ahol előbb a Midtjylland, majd idén nyártól az Esbjerg játékosa lett – utóbbi városban játszik Polman is.

Van der Vaart a jelenlegi szezonban sérülések miatt csupán három bajnokin, összesen pedig hat tétmérkőzésen léphetett pályára. Szerződése – hasonlóan Polmanéhoz – 2019 nyarán kifut.

„Ez az utolsó évem a pályán, ahogyan Estavana élete alakul, úgy alakul az enyém is, követni fogom” – mondta a bt.dk oldalnak a holland válogatottban összesen 109 mérkőzésen futballozó, és 25 gólt jegyző Rafael van der Vaart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik