Hollandia: Van Persie 15 éves fia aláírta első profi szerződését

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 18:31
Újabb futball-legenda fia állt profi labdarúgónak: a 102-szeres holland válogatott Robin van Persie fia, Shaqueel 15 évesen megkötötte élete első profi szerződését, méghozzá a Feyenoorddal, amelyben édesapja is kezdte a pályafutását, sőt, majdnem 14 évnyi kitérő után innen is vonult vissza.

Shaqueel van Persie tiszta apja, s most nem feltétlenül a külsejére, hanem a gólérzékenységére gondolunk: a 2021–2022-es évadban 12-szer volt eredményes a Feyenoord U16-os csapatában, ezzel házi gólkirály lett, továbbá a holland utánpótlás-válogatottban is bemutatkozhatott. Nem csoda, hogy a kikötővárosiak egy ilyen idény után 2025-ig szóló profi szerződést kötöttek vele.Shaqueel van Persie tiszta apja, s most nem feltétlenül a külsejére, hanem a gólérzékenységére gondolunk: a 2021–2022-es évadban 12-szer volt eredményes a Feyenoord U16-os csapatában, ezzel házi gólkirály lett, továbbá a holland utánpótlás-válogatottban is bemutatkozhatott. Nem csoda, hogy a kikötővárosiak egy ilyen idény után 2025-ig szóló profi szerződést kötöttek vele.

A 15 éves tehetség apja nyomdokaiba lépett, hiszen az Arsenalban és a Manchester Unitedben PL-legendává avanzsáló, 102-szeres holland válogatott Robin van Persie is a rotterdami gárdában kezdte felnőttpályafutását, első ízben 2001 és 2004 között játszott itt, majd 2018-ban visszatért, másfél évvel később pedig innen vonult vissza. Összesen 121-szer lépett pályára a klub színeiben, ezeken 46 találatig jutott.

„Nagyon elégedettek vagyunk Shaqueel fejlődésével. Fizikailag erős, mindenre kész a sikerért, könnyedén szerzi a gólokat. Igazi vezér a pályán és az öltözőben egyaránt” – méltatta a fiatalt Rini Coolen, a Feyenoord akadémiájának igazgatója. Ugyanitt Robin van Persie edzőként dolgozik.

Az ifjabbik Van Persie a Manchester City és a Fenerbahce ifjúsági csapataiban is pallérozódott, 2017 óta a Feyenoord kötelékébe tartozik.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik